27.3 C
Athens
Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

Ο Μπορδαλάς κάνει πολύ σκληρή τη φετινή Βαλένθια

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Τσάρλυ αναλύει το στοιχηματικό πρόγραμμα της Παρασκευής και καταλήγει σε δύο επιλογές.

Μαγιόρκα και Εσπανιόλ έχουν πράγματα που τους συνδέουν. Μαζί έπεσαν το 2020, χεράκι, χεράκι με απόσταση από τους υπόλοιπους πήραν την χρονιά που πέρασε την απευθείας άνοδο. Η Εσπανιόλ μάλιστα με τον προπονητή που ανέβασε και έριξε την Μαγιόρκα τα δύο προηγούμενα χρόνια.

Γεμάτο ρόστερ για άνετη παραμονή

Ο Βιθέντε Μορένο, πέρυσι ανέλαβε το καλύτερο ρόστερ που έχει εμφανιστεί ποτέ στην δεύτερη κατηγορία. Πήρε εύκολα την πρώτη θέση την απευθείας άνοδο. Δημιουργήθηκαν οι προϋποθέσεις, ώστε να επιστρέψει η Εσπανιόλ με μία βάση που να της επιτρέπει μία ασφαλή παρουσία στην πρώτη κατηγορία. Φέτος κράτησε τον προπονητή όλους τους έμπειρους ποιοτικούς ποδοσφαιριστές που απέκτησε από τον Ιανουάριο του 2020 στην αποτυχημένη προσπάθεια σωτηρίας της ομάδας, κράτησε επίσης τους δανεικούς Ντιμάτα, Βαλντίγιο, Μιγκελόν, που πέρυσι ήρθαν για να βοηθήσουν στην άνοδο και ενίσχυσε με τέσσερις ποδοσφαιριστές που ξέρουν την κατηγορία την φετινή προσπάθεια. Σοβαρή μεταγραφή από τη Σεβίλλη, του έμπειρου στόπερ Σέρτζι Γκόμεθ, στο πλάι του Καμπρέρα, μια χαρά λύση ο Αλέις Βιντάλ για το δεξί άκρο της άμυνας, που θα το καλύπτει μαζί με τον Γκιλ.

Δανεικοί αποκτήθηκαν οι Μορλάνες, Μορόν από Βιγιαρεάλ και Μπέτις, για να γεμίσουν με σίγουρες λύσεις, επιπέδου La Liga, το ρόστερ. στον χώρο του κέντρου και της επίθεσης.. Η Εσπανιόλ στα δύο πρώτα παιχνίδια, πήρε δύο λευκές ισοπαλίες, στην έδρα της Οσασούνα και εντός με την Βιγιαρεάλ. Ήταν πολύ ανώτερη από την υψηλού επιπέδου ομάδα, που έχει δημιουργήσει ο Έμιρι. Τα xgoals 1,79-0,63, πέτυχε γκολ νίκης στην τελευταία φάση του αγώνα, το πανηγύρισαν έξανα, το VAR όμως είδε πως ο Γου Λέι, είχε βρει την μπάλα με το χέρι.

Η Μαγιόρκα μετά την εντός έδρας ισοπαλία με την Μπέτις, πήρε ένα σπουδαίο διπλό στην έδρα της Αλαβές. Απέναντι σε έναν προβληματικό αντίπαλο, αξιοποίησε τον παίκτη παραπάνω, και πέτυχε μία δίκαιη νίκη. Είναι καλά με 4 βαθμούς, θα είναι μία χαρά, να πάει με 5 στην διακοπή.

Παρουσιάζεται πολύ δεμένη αμυντικά η Εσπανιόλ, έχει κρατήσει και στα δύο παιχνίδια δίκαια το μηδέν πίσω, δεν έχει σκοράρει, κυρίως λόγο της γκίνιας του Ραουλ Ντε Τομάς. Δύσκολο με την εικόνα που έχει, να μείνει για τρίτο παιχνίδι χωρίς γκολ και μου φαίνεται δύσκολο επίσης με το δέσιμο που έχει προσφέρει στην άμυνα της ο Σέρτζι Γκόμεθ, να δεχτεί πάνω από ένα τέρμα από την Μαγιόρκα. Οριακά πάνω από το 1,50 βρίσκεται το Χ2Δ της Εσπανιόλ.

Πολύ σκληρή η φετινή Βαλένθια

Ο Μπορδαλάς έκανε 5 χρονιά σοβαρή δουλειά στη Χετάφε. Άξιζε να πάει σε έναν πιο μεγάλο σύλλογο. Ασφαλώς και η Βαλένθια με τα διοικητικά προβλήματα που αντιμετωπίζει, δεν έχει την λάμψη του παρελθόντος, είναι όμως ένας μεγάλος σύλλογος. Τα δύο πρώτα παιχνίδια, δείχνουν πως η δική του Βαλένθια, θα είναι σίγουρα μία πραγματικά σκληρή ομάδα. Στην πρεμιέρα κατάφερε παίζοντας με δέκα παίκτες από το πρώτο λεπτό, να κερδίσει την πρώην του Χετάφε. Την δεύτερη αγωνιστική έμεινε πίσω στο σκορ στη Γρανάδα δεν λύγισε, πίεσε για την ισοφάριση και τα κατάφερε με πέναλτι στο 88ο λεπτό.

Και τα δύο τέρματα της, έχουν έρθει με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Σολέρ και στα δύο παιχνίδια όμως η Βαλένθια έβγαλε χαρακτήρα ομάδας προπονητή. Υποδέχεται την απογοητευτική Αλαβές. Δύο χρόνια γυροφέρνει τον υποβιβασμό η Αλαβές, φέτος μοιάζει δύσκολο να τον γλυτώσει. Ξεκίνησε με δύο εντός έδρας ήττες το πρωτάθλημα, 1-4 με τη Ρεάλ 0-1 από τη Μαγιόρκα. Ο άσος της Βαλένθια στο 1,80 στον μέσο όρο των εταιριών.

21:00 Μαγιόρκα – Εσπανιόλ: Χ2

23:15 Βαλένθια – Αλαβές: 1

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό