16.1 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Ο Μπλάνκο, η ΑΕΚ και ο Ολυμπιακός… 5ος (VIDEO)

Ειδήσεις Ελλάδα

Το τελευταίο τριήμερο είναι γεμάτο από… ολυμπιακές επετείους. Προχθές το 6-1 του 1978 (πλέον πέρασε στην ιστορία και η κατάκτηση του Κυπέλλου του 2016) χθες το 2-1 του 1983 στο Κύπελλο και σήμερα ένα άλλο 2-1, το μοναδικό σε πλέι-οφ.

Ήταν η νίκη που έβγαλε την ΑΕΚ δεύτερη σε αυτό το μίνι πρωτάθλημα (ο ΠΑΟΚ βγήκε πρώτος αλλά τον σταμάτησε ο Αγιαξ στον τελευταίο προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ) και τον Ολυμπιακό τέταρτο και τελευταίο. Οι Πειραιώτες είχαν τερματίσει δεύτεροι στην κανονική περίοδο, αλλά στα πλέι-οφ εμφάνισαν σημάδια διάλυσης, παρά το γεγονός ότι πήραν κάποιες νίκες με διαιτητικά δεκανίκια, όπως το 2-1 επί της ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη. Ήταν η εποχή που ο Σωκράτης Κόκκαλής ετοιμαζόταν να χρίσει διάδοχό του στη θέση του τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Στο ΟΑΚΑ η ΑΕΚ προηγήθηκε στο 6’ με τον Κώστα Μανωλά, αλλά λίγο αργότερα ο τότε 19χρονος αμυντικός αντικαταστάθηκε λόγω τραυματισμού στο πρόσωπο από χτύπημα του Κώστα Μήτρογλου σε εναέρια μονομαχία. Ήδη μάλιστα το σκορ ήταν 1-1 από πλασέ του Γιάννη Παπαδόπουλου στο 10’.

Ο αγώνας συνεχίστηκε με την ΑΕΚ να υπερέχει, να πιέζει και να χάνει ευκαιρίες. Ο Ισμαέλ Μπλάνκο ήταν αυτός που έχασε τις περισσότερες, αλλά και αυτός που έκανε το 2-1 μετά από μια περιπετειώδη φάση στο 54’.

Ήταν ένα από τα συνολικά 5 γκολ που είχε σημειώσει ο Αργεντινός σέντερ φορ σε αγώνες με τον Ολυμπιακό σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Στο τέλος του αγώνα ο Μπλάνκο έγινε αντικείμενο λατρείας από τους οπαδούς, όπως και όλοι οι παίκτες, αφού ήταν ο αποχαιρετιστήριος αγώνας της ΑΕΚ. Του πήραν φανέλα, σορτσάκι, κάλτσες και παπούτσια και έμεινε να κάνει δηλώσεις στη NOVA φορώντας μόνο το εσώρουχό του! 

Η σύνθεση της ΑΕΚ: Σάχα, Γιάχιτς, Μανωλάς (17’ Λεονάρντο) Γκέντσογλου (76’ Αλεξόπουλος) Γεωργέας, Καφές, Μαντούκα, Λαγός, Σκόκο, Νέμεθ (88’ Καράμπελας) Μπλάνκο

Στις 19 Μαϊου

19/5/35 ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 1-1 (Πρωτάθλημα Ελλάδας –ισοφάρισε για την ΑΕΚ ο Λουτσίδης)

19/5/63 ΑΕΚ-Καλαμάτα 7-1 (Κύπελλο Ελλάδας –εύκολη νίκη μέσα σε κλίμα έντασης, αφού μίοα εβδομάδα νωρίτερα η ΑΕΚ πέσει στη δεύτερη θέση λόγω της εντός έδρας ήττας από τον Παναθηναϊκό)

19/5/68 ΑΕΚ-Αιγάλεω 3-1 (Α’ Εθνική –μόνο ένας βαθμός χρειαζόταν πια στην ΑΕΚ για να κατακτήσει τον τίτλο)

19/5/74 Παναχαϊκή-AEK 1-1 (Α’ Εθνική – ο ομογενής από την Ουρουγουάη Φανής άνοιξε το σκορ, αλλά ο Δαβουρλής ισοφάρισε για την Παναχαϊκή πριν το ημίχρονο)

19/5/91 Ολυμπιακός-AEK 3-1 (Α’ Εθνική –ο Ντούσαν Μπάγεβιτς κτυπήθηκε από πέτρα στο κεφάλι λίγο πριν φτάσει στην καταπακτή των αποδυτηρίων) 

19/5/96 Skoda Ξάνθη-ΑΕΚ 1-1 (Α’ Εθνική –η ταφόπλακα στις τελευταίες ελπίδες της ΑΕΚ για τίτλο) 

19/5/99 Ηρακλής-ΑΕΚ 2-3 (Α’ Εθνική –η κομβική νίκη για την κατάληψη της 3ης θέσης με χατ-τρικ του Χρήστου Μαλαδένη) 

19/5/01 ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 3-2 (Α’ Εθνική –αδιάφορο βαθμολογικό ματς μέσα σε έντονη φημολογία και ανάλογες αντιδράσεις για επικείμενη επιστροφή στην ΑΕΚ του προπονητή του ΠΑΟΚ εκείνη την εποχή Ντούσαν Μπάγεβιτς, κάτι που τελικά έγινε ένα χρόνο μετά) 

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα – 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό