17.9 C
Athens
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Ο Μπενζεμά οδηγεί τη Ρεάλ στο Champions League

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Ρεάλ Μαδρίτης νίκησε απόψε στο «Μπερναμπέου» τη Σαχτάρ Ντόνετσκ με 2-1 και βρίσκεται κοντά στην πρόκριση στα νοκ άουτ του Champions League.

Πριν από 12 χρόνια, την ίδια ημερομηνία (3/11/2009) ο Μπενζεμά είχε πετύχει το πρώτο τέρμα του με τη φανέλα της Ρεάλ στη διοργάνωση. 

Απόψε, ο Γάλλος διεθνής σκόραρε δύο φορές εναντίον των Ουκρανών, με το πρώτο γκολ να είναι ιστορικό, καθώς ήταν το 1.000ό για τους Ισπανούς στο Champions League.

Σε ηλικία 33 ετών και 319 ημερών, ο Μπενζεμά έγινε ο μεγαλύτερος (ηλικιακά) παίκτης του συλλόγου που σκοράρει περισσότερες από μία φορά σε αγώνα της συγκεκριμένης διοργάνωσης μετά τον αείμνηστο, Φέρεντς Πούσκας, ο οποίος ήταν 38 ετών όταν είχε βρει δίχτυα τον Σεπτέμβριο του 1965.

Ταυτόχρονα, έφτασε τα 63 τέρματα στο Champions League πλησιάζοντας τον Ραούλ που έχει 66 και είναι δεύτερος στον πίνακα των κορυφαίων σκόρερ του συλλόγου, πίσω από τον Κριστιάνο Ρονάλντο που μετρά 105.

Η Σαχτάρ έχασε και μαθηματικά κάθε ελπίδα πρόκρισης στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, ενώ απομένουν δύο αγωνιστικές για την ολοκλήρωση της φάσης των ομίλων.

Στο Μιλάνο, ούτε σήμερα μπόρεσε η Μίλαν να «σπάσει το ρόδι» και να φτάσει στην πρώτη της νίκη στο Champions League. Παραχώρησε ισοπαλία στο «Τζουζέπε Μεάτσα» στην Πόρτο (1-1), παίρνοντας τον πρώτο της βαθμό στο τουρνουά μετά από τρεις σερί ήττες.

Με το βαθμό οι «δράκοι» παρέμειναν στην 2η θέση του 2ου ομίλου με 5 βαθμούς, πίσω από την πρωτοπόρο, Λίβερπουλ (9β.). Οι «Δράκοι» προηγήθηκαν στο 6΄ με τον Ντίαζ και δέχθηκαν την ισοφάριση στο 61΄ με το αυτογκόλ του Μπεμπά.

 

 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό