22.1 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Ο μπαμπάς Αλέξης Τσίπρας και η ζωή στο σπίτι με την Μπέτυ Μπαζιάνα

Ειδήσεις Ελλάδα

Για τη ζωή του εκτός πολιτικής, τη σχέση που έχει με τη σύντροφό του Μπέτυ Μπαζιάνα και τους δυο γιους του, τι του αρέσει να κάνει με την οικογένειά του και τι τον συγκινεί, μίλησε χθες (9/5), στη Δανάη Μπάρκα και στο Mega, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

«Είμαι ευσυγκίνητος άνθρωπος. Ακόμα και το βλέμμα ενός ανθρώπου μπορεί να με συγκινήσει πολύ. Έχουμε συνηθίσει τους πολιτικούς να μην τους βλέπουμε ως ανθρώπους» είπε.

Ο Αλέξης Τσίπρας ρωτήθηκε από τη Δανάη Μπάρκα αν θα ήταν ο ίδιος χωρίς την Μπέτυ Μπαζιάνα στο πλευρό του και είπε: «Όχι. Είμαστε μαζί πολλά χρόνια και σε μεγάλο βαθμό έχει διαμορφωθεί ο χαρακτήρας μου και ο δικός της από αυτή τη σχέση. Δεν θα ήμουν ένας άλλος άνθρωπος αλλά τα χαρακτηριστικά που έχω θα τα είχα σε μεγαλύτερη ασυδοσία. Κάθε σχέση σε περιορίζει σε ένα βαθμό, από ένα σημείο και μετά πλάθεται ο χαρακτήρας του άλλου» είπε.

Και πρόσθεσε: «Εγώ είχα μια πιο οραματική σχέση με την πολιτική. Βρήκα στην Μπέτυ την ταύτιση σε αυτό. Έναν κοινό κώδικα αξιών. Γυρίσαμε τον κόσμο, δεν μας άρεσαν πολύ τα υλικά αγαθά. Πιστεύαμε στο ίδιο όνειρο. Είχαμε έναν ρομαντισμό».

<br />

«Ελπίζω να μην γίνει ο γιος μου πολιτικός»

Οι γιοι του Αλέξη Τσίπρα ήταν μικροί όταν εκείνος έγινε πρωθυπουργός. «Όταν έγινα πρωθυπουργός ο μικρός ήταν 2,5 και ο μεγάλος 4,5 ετών. Έγινε μέσα από μια πραγματικότητα που τη βίωσαν, δεν τους την περιγράψαμε. Ο μεγάλος έλεγε «ο μπαμπάς είναι στη βουλειά», μπερδεύοντας τη λέξη με τη Βουλή. Δουλέψαμε πολύ με τα παιδιά. Μπορείς να απουσιάζεις από το σπίτι ό,τι δουλειά και να έχεις. Δεν είναι εύκολο κατανοητό όταν πας στις κούνιες γιατί θα ο μπαμπάς θα δει 5 ανθρώπους να έρχονται γύρω του και να τον αποσπούνε από την αποκλειστικότητα που έχει εκείνη τη στιγμή» είπε.

Σε ερώτηση τι θα κάνει αν ο μεγάλος του γιος του ανακοινώσει ότι θέλει να ασχοληθεί με την πολιτική είπε: «Δύσκολη ερώτηση. Δεν θα παρέμβω στις επιλογές του. Ελπίζω να μην το κάνει. Δεν θα είναι συνεχιστής. Πιστεύω ότι κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και η λογική της οικογενειοκρατίας στην πολιτική μας έχει πληγώσει. Εγώ δεν μπήκα γιατί το επέλεξα, με οδήγησε η ζωή, οι συγκυρίες, η τύχη» είπε.

«Διαβάζω περισσότερο τον μικρό» είπε τονίζοντας ότι η Μπέτυ Μπαζιάνα χάνει την υπομονή της όταν αργεί στο διάβασμα της Ιστορίας. «Κάθε φορά τη συζητάμε, κάνουμε πολύ περισσότερο χρόνο και τσαντίζεται η μαμά» είπε.

«Είδα το Maestro»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στις «μάχες» που δίνονται μέσα στο σπίτι. «Έχουμε όμως ένα προτζέκτορα όπου τα αγοράκια του σπιτιού βλέπουμε ποδόσφαιρο και η μαμά τσαντίζεται και βλέπουμε πολλές ταινίες και όλοι μαζί και χώρια, έχουμε όλες τις πλατφόρμες» είπε.

Για το αν βλέπει ελληνικές σειρές είπε ότι παρακολούθησε το Maestro του Χριστόφορου Παπακαλιάτη και του άρεσε. «Είδα το Maestro και το είδα από το κινητό στα περισσότερα επεισόδια. Ήταν μια πολύ καλογυρισμένη σειρά με εξαιρετικές ερμηνείες».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό