17.5 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Ο μοναδικός Αρεοπαγίτης που ψήφισε υπέρ Κασιδιάρη: Γιατί πήγε κόντρα στους υπόλοιπους εννέα

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Αρεοπαγίτης που ψήφησε υπέρ του καταδικασμένου πρώην βουλευτή της ΧΑ Ηλία Κασιδιάρη.

Την ώρα που ο Άρειος Πάγος «έκοψε» με πλειοψηφία (9 στους 10) κατά πλειοψηφία από τις εκλογές 2023 το «Εθνικό Κόμμα Έλληνες», του καταδικασμένου για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη, έγινε γνωστό πως ο δικαστικός που ψήφισε κατά του «μπλόκου» στο κόμμα Κασιδιάρη είναι ο αρεοπαγίτης, Φώτιος Μουζάκης. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του Reader.gr, ο κ. Μουζάκης μειοψήφησε καθώς θεώρησε ως αντισυνταγματικό τον νόμο Βορίδη που είχε στόχο τον αποκλεισμό του καταδικασμένου πρώην βουλευτή της ΧΑ.

Παράλληλα, πέραν του κόμματος «Έλληνες» άλλες 13 υποψηφιότητες τέθηκαν εκτός εκλογών από την Ολομέλεια του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου ενώ αντίθετα κανονκά στις εκλογές κατεβαίνει το κόμμα «ΕΑΝ» του πρώην αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου, Αναστάσιου (Τάσου) Κανελλόπουλου.

Όσον αφορά το σκεπτικό της απόφασης του Αρείου Πάγου για το «μπλόκο» στο κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη, οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως οι Αρεοπαγίτες «έκοψαν» το κόμμα «Έλληνες» γιατί αποτελεί τη συνέχεια της Χρυσής Αυγής, της καταδικασμένης από τη Δικαιοσύνη για εγκληματική οργάνωση.

Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως στο σκεπτικό τους οι δικαστές αναφέρουν ότι έχουν εντοπίσει άτομα που συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια του κόμματος Κασιδιάρη, τα οποία ήταν στη Χρυσή Αυγή. Ολόκληρο το σκεπτικό αναμένεται να βγει στη δημοσιότητα γύρω στις 22:30 το βράδυ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό