27.3 C
Athens
Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

Ο μεγαλύτερος προμηθευτής iPhone προβλέπει παράταση της έλλειψης chip μέχρι το δεύτερο μισό του 22

Ειδήσεις Ελλάδα

Σύμφωνα με την Wall Street Journal, ο μεγάλος προμηθευτής iPhone, Foxconn, λέει, ότι αναμένει η έλλειψη chip να συνεχιστεί και στο δεύτερο εξάμηνο του επόμενου έτους. Κατά συνέπεια παρατείνονται και οι αγώνες των κατασκευαστών, συμπεριλαμβανομένης της Apple, να συμβαδίσουν με τη ζήτηση των καταναλωτών.

Η Apple αντιμετωπίζει την έλλειψη chip τα τελευταία τρίμηνα. Ωστόσο, δεν άρχισε να την επηρεάζει στις επιχειρήσεις της, μέχρι το πιο πρόσφατο τρίμηνο. Η έλλειψη συγκεκριμένων εξαρτημάτων και οι περιορισμοί παραγωγής που σχετίζονται με τη συνεχιζόμενη κρίση δημόσιας υγείας, έχουν επηρεάσει τη διαθεσιμότητα των iPhone, iPad, Apple Watch και Mac. Η Apple είπε, ότι οι ελλείψεις της το περασμένο τρίμηνο, της κόστισαν 6 δισεκατομμύρια δολάρια και αναμένει ότι ο αντίκτυπος θα είναι ακόμα πιο σημαντικός στην περίοδο των εορτών.

Η Foxconn είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής της Apple για το iPhone και ενώ ορισμένες αναφορές υποδηλώνουν ότι η παραγωγή βελτιώνεται, απέχει πολύ από τα φυσιολογικά επίπεδα. Καθώς πλησιάζει η περίοδος των εορτών, η Apple ενθαρρύνει τους πελάτες να κάνουν τις εορταστικές τους παραγγελίες νωρίς, για να εξασφαλίσουν ότι θα τις λάβουν έγκαιρα για τις γιορτές. Η εταιρεία έχει δώσει ημερομηνίες “παραγγελίας έως” για μερικά από τα πιο δημοφιλή προϊόντα της.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό