17.3 C
Athens
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Ο Μαρκ Γκασόλ ανακοίνωσε την απόσυρσή του

Ειδήσεις Ελλάδα

Υπάρχουν παίκτες που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στον κόσμο του μπάσκετ. Ένας από αυτούς, είναι αδιαμφισβήτητα ο Μαρκ Γκασόλ. Ο σπουδαίος Ισπανός «ψηλός», αγωνίζεται τα τελευταία χρόνια στην Τζιρόνα, στην οποία είναι και πρόεδρος. Όπως ανακοίνωσε ωστόσο ο ίδιος, ήρθε η ώρα να αποσυρθεί από την ενεργό δράση.

Διαβάστε όσα είπε ο Μαρκ Γκασόλ στο «αντίο» του:

«Ήρθε η ώρα να κάνω στην άκρη. Ένα μέρος του εαυτού μου είχε αποφασίσει. Ήταν μια δύσκολη διαδικασία και υπάρχει ένα μέρος μου που δεν συμφωνεί με αυτό, αλλά τώρα είναι η ώρα να δώσω πίσω όλα όσα μου έμαθαν.

Δεν βιάζομαι να βρω τι θα κάνω τώρα. Θέλω να αφοσιωθώ στο να περνάω χρόνο με την οικογένειά μου και να συνεχίσω να διοικώ τον σύλλογο. Ήταν αυτό που έπρεπε να κάνω τώρα, να αποσυρθώ…».

Σε 970 παιχνίδια  στο ΝΒΑ με Γκρίζλις, Ράπτορς και Λέικερς, ο Γκασόλ είχε μέσο όρο 14 πόντους, 7,4 ριμπάουντ, 3,4 ασίστ και 1,4 τάπες σε 32.2 λεπτά.

Ο 39χρονος αναδείχθηκε πρωταθλητής του ΝΒΑ το 2018 με τους Ράπτορς, είναι τρεις φορές All Star, ενώ έχει κατακτήσει δύο ασημένια Ολυμπιακά μετάλλια (2008, 2012), δύο χρυσά σε Παγκόσμιο Κύπελλο (206, 2019), δύο χρυσά, ένα ασημένιο και δύο χάλκινα σε EuroBasket. 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό