23.2 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Ο Μαραντόνα δικαιώθηκε μετά θάνατον για τις κατηγορίες φοροδιαφυγής

Ειδήσεις Ελλάδα

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ιταλίας απάλλαξε, μετά θάνατον, τον Ντιέγκο Μαραντόνα από κατηγορίες φοροδιαφυγής, που διήρκησαν πάνω από 30 χρόνια.

Ο «El Pibe de Oro» κατηγορήθηκε ότι χρησιμοποίησε εικονικές εταιρείες με έδρα το Λιχτενστάιν για να πληρωθεί από την Νάπολι, ώστε να αποφύγει τις φορολογικές αποδόσεις, από το 1985 μέχρι το 1990.

«Τελείωσε και μπορώ ξεκάθαρα να δηλώσω χωρίς φόβο ότι ο Μαραντόνα δεν υπήρξε ποτέ φοροφυγάς. Η ετυμηγορία δικαιώνει τους φιλάθλους, τις αξίες του αθλητισμού, αλλά κυρίως τη μνήμη του. Βάζει τέλος στην καταδίωξη που υπέστη για τριάντα χρόνια. Οι κληρονόμοι του πλέον έχουν νόμιμο δικαίωμα να κυνηγήσουν αποζημιώσεις για βλάβες. Ελπίζω να το χρησιμοποιήσουν, στη μνήμη του πατέρα τους», δήλωσε ο δικηγόρος του, Άντζελο Πιζάνι στο Reuters.

Το Δικαστήριο της Ρώμης ανέτρεψε τον Δεκέμβριο απόφαση από το 2018, σύμφωνα με έγγραφα που βγήκαν στη δημοσιότητα την Τετάρτη (3/2).

Οι έρευνες για τους φόρους ξεκίνησαν τη δεκαετία του 1990 και οδηγήθηκαν σε κατηγορίες ύψους 37 εκατομμυρίων ευρώ και κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων του.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό