16 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Ο Μάικλ Τζόρνταν θα εισπράξει 3 δισ. δολάρια από την πώληση των Χόρνετς

Ειδήσεις Ελλάδα

Ύστερα από 13 χρόνια ο Μάικλ Τζόρνταν δεν είναι πια ο βασικός μέτοχος των Σάρλοτ Χόρνετς, αφού πούλησε το πλειοψηφικό μερίδιο, που κατείχε στην ομάδα του NBA, στους Γκέιμπ Πλότκιν και Ρικ Σναλ.

Την είδηση έκανε γνωστή αρχικά το ESPN, χωρίς ωστόσο να αποκαλυφθεί το αντίτιμο. Σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg αυτό ανέρχεται στα 3 δισ. δολάρια. Αν επιβεβαιωθεί το ύψος του deal, τότε πρόκειται για τεράστιο κέρδος για τον θρύλο του αμερικανικού μπάσκετ, ο οποίος είχε αγοράσει το πλειοψηφικό πακέτο των Σάρλοτ Χόρνετς το 2010 έναντι μόλις 275 εκατ. δολαρίων.

Τα τελεταία χρόνια οι αποτιμήσεις των ομάδων του NBA έχουν εκτιναχθεί στα ύψη. Ορισμένοι από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο έχουν άλλωστε επενδύσει στο πρωτάθλημα. Ο δισεκατομμυριούχος Ματ Ίσμπια συμφώνησε πέρυσι να αγοράσει μερίδιο άνω του 50% των Φίνιξ Σανς σε ένα deal, που έδωσε στον σύλλογο αξία 4 δισ. δολαρίων.

Ο Πλότκιν, ιδιοκτήτης hedge fund, είναι μέτοχος (με μειοψηφικό μερίδιο) των Χόρνετς από το 2019. Ήταν προστατευόμενος ενός άλλου μεγιστάνα των hedge funds, του Στιβ Κόεν, ιδιοκτήτη των Μετς.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό