23.2 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας Μακάριο

Ειδήσεις Ελλάδα

Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ.κ. Μακάριο είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης την Τετάρτη 3 Απριλίου στο Μέγαρο Μαξίμου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο πρωθυπουργός εξέφρασε την αμέριστη στήριξή του στο φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο της Αρχιεπισκοπής και ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για τη διαρκή συνεισφορά της Εκκλησίας στη διατήρηση και την ενίσχυση των δεσμών ανάμεσα στην Ελλάδα και την ομογένεια.

Συνάντηση και με τον πρύτανη του ΕΚΠΑ

Τη Δευτέρα, ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας συναντήθηκε με τον πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), καθηγητής Γεράσιμο Σιάσο. Ο πρύτανης του ΕΚΠΑ υποδέχθηκε τον Σεβασμιώτο στην Αίθουσα Παλαιάς Συγκλήτου του ΕΚΠΑ,  ενώ στη συνάντηση συμμετείχε ο κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής του ΕΚΠΑ καθηγητής Εμμανουήλ Καραγεωργούδης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν θέματα με στόχο την προώθηση των εκπαιδευτικών και πολιτιστικών ανταλλαγών μεταξύ Ελλάδας και Αυστραλίας. Ο διάλογος επικεντρώθηκε στη σημασία της εκπαίδευσης για την προώθηση της κατανόησης και της συνεργασίας μεταξύ των κοινοτήτων.

Ο πρύτανης και ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασαν τη δέσμευσή τους να ενισχύσουν τους δεσμούς μεταξύ του Πανεπιστημίου και της Ελληνορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, τονίζοντας τον κομβικό ρόλο της εκπαίδευσης στην καλλιέργεια των αξιών της ειρήνης, του σεβασμού και της αμοιβαίας κατανόησης.

Η συνάντηση χρησίμευσε επίσης ως βάση για τη διερεύνηση πιθανών συνεργασιών σε τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος, συμπεριλαμβανομένων της διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας, ερευνητικών πρωτοβουλιών, ακαδημαϊκών προγραμμάτων και πολιτιστικών έργων. Οι προσπάθειες αυτές αποσκοπούν στον εμπλουτισμό των εμπειριών των φοιτητών και των μελών ΔΕΠ του ΕΚΠΑ και της ελληνορθόδοξης κοινότητας στην Αυστραλία.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό