20.2 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ουδέποτε συζήτησε με τον Ερντογάν θέματα που αφορούν κυριαρχικά δικαιώματα

Ειδήσεις Ελλάδα

Απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με σχετική δήλωση του Τούρκου προέδρου σε δημοσιογράφους

«O Κυριάκος Μητσοτάκης ουδέποτε συζήτησε ή αποδέχτηκε συζήτηση για θέματα που αφορούν Έλληνες πολίτες και κυριαρχικά θέματα της χώρας στη συζήτηση μεταξύ της ελληνικής και της τουρκικής αντιπροσωπείας στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ» αναφέρουν διπλωματικές πηγές, σχολιάζοντας δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν.

Στη συζήτηση που έλαβε χώρα μεταξύ της ελληνικής και της τουρκικής αντιπροσωπείας στο περιθώριο της συνόδου κορυφής, οι δύο πλευρές έθεσαν διάφορα θέματα, αναφέρουν οι ίδιες πηγές. Μεταξύ αυτών, προσθέτουν, ο Έλληνας πρωθυπουργός έθεσε και το ζήτημα των παρεμβάσεων του τουρκικού προξενείου στην Ροδόπη κατά την πρόσφατη προεκλογική περίοδο. Ωστόσο, όπως υποστηρίζουν «σε σχέση με το ζήτημα της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης που διαχρονικά θέτει η τουρκική πλευρά, ο Έλληνας πρωθυπουργός ουδέποτε συζήτησε ή αποδέχτηκε συζήτηση για θέματα που αφορούν Έλληνες πολίτες και κυριαρχικά θέματα της χώρας».

«Ας μην ανησυχεί συνεπώς, η αξιωματική αντιπολίτευση. Η εξωτερική πολιτική βρίσκεται σε ασφαλή χέρια» καταλήγουν οι διπλωματικές πηγές.

Τι είπε σε δημοσιογράφους ο Ερντογάν

Σε δηλώσεις που έκανε νωρίτερα σε Τούρκους δημοσιογράφους ο πρόεδρος Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη, είπε μεταξύ άλλων, ότι «τα σημαντικότερα θέματα που ρώτησα ιδιαίτερα, ήταν τα θέματα που αφορούσαν τη Δυτική Θράκη. Θα θέλαμε να τα ξεπεράσουμε. Θα θέλαμε να ξεπεράσουμε το θέμα των μουφτήδων. Συγκεκριμένα, οι πρεσβευτές μας θα κάνουν τις προκαταρκτικές προετοιμασίες με αμοιβαίες συναντήσεις για αυτό το θέμα, οι υπουργοί Εξωτερικών θα κάνουν τις προετοιμασίες, μετά εμείς ως ηγέτες θα έρθουμε μαζί και θα κάνουμε τα απαραίτητα βήματα».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό