18.7 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Ο κυρίαρχος Αντετοκούνμπο, οι Μπλέιζερς και οι Σανς

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πάτησε τους Λέικερς, οι Χόρνετς έσπασαν το σερί (και) των Γουίζαρντς, οι Μπλέιζερς ξυπνάνε (;) οι Σανς πετάνε ακόμα φωτιές ο Λου Ντορτ μοιάζει κανονικός παίκτης. Το SPORT24 παρουσιάζει τα 10 πράγματα που ξεχώρισαν στο NBA τα χαράματα. 

Οι Μπακς και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έδειξαν την κλάση τους κόντρα στους Λέικερς, οι Μπλέιζερς ίσως βρήκαν την απάντηση που έψαχναν, οι Χόρνετς σπάνε… σερί και οι Νικς είναι σταθερά ασταθείς.

Το SPORT24 σας παρουσιάζει τα 10 πράγματα που ξεχώρισαν στο NBA σε μία βραδιά με 11 αγώνες.

Το ματς της βραδιάς

Οι Μπουλς πήγαν με φόρα στο Πόρτλαντ μετά τις νίκες τους επί των Λέικερς και των Κλίπερς. Για ένα ημίχρονο έμοιαζαν έτοιμοι να κάνουν νέα… παρέλαση, ξεφεύγοντας ακόμα και με 20 πόντους διαφορά. Και μετά ήρθε το… σκοτάδι.

Οι Μπλέιζερς έβγαλαν – ίσως για πρώτη φορά φέτος – σφυγμό. Χαμήλωσαν το σχήμα (περισσότερα για αυτό σε λίγο), πήραν πράγματα από τους ρολίστες τους και τελικά επικράτησαν την νίκη με 112-107, έχοντας έπειτα από καιρό έναν λόγο να χαμογελάσουν.

Η εμφάνιση της βραδιάς

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν από άλλο πλανήτη κόντρα στους Λέικερς. Μοιάζοντας λίγο “μαζεμένος” στα δύο προηγούμενα παιχνίδια των Μπακς, ξεσάλωσε κόντρα στους Λέικερς σημειώνοντας 47 πόντους για να οδηγήσει την ομάδα του στην νίκη με 109-102.

Ο Γιάννης πήγε προς το καλάθι, έκανε… bullying στους Άντονι Ντέιβις, Ντουάιτ Χάουαρντ και ΝτιΆντρε Τζόρνταν και τα υπόλοιπα ήταν… ιστορία. Κάτι που οδηγεί αυτόματα στην επόμενη διαπίστωση.

Οι Μπακς βρίσκουν ρυθμό

Με ρεκόρ 7-8 έπειτα από 15 αγώνες οι Μπακς ξεκίνησαν άσχημα την σεζόν. Κάτι ωστόσο που έχει λογική δεδομένου ότι έχασαν νωρίς τον Μπρουκ Λόπεζ με πρόβλημα στην μέση και είδαν ακόμα τους Τζρου Χόλιντεϊ και Κρις Μίντλετον να χάνουν παιχνίδια. Οι δύο τελευταίοι επέστρεψαν, ο Λόπεζ… αναμένεται και πλέον το Μιλγουόκι ετοιμάζεται να βρει ρυθμό.

Οι Μπακς δεν αγχώνονται. Έχοντας κατακτήσει πέρυσι το πρωτάθλημα τρόπο έχουν αυτοπεποίθηση. Πιστεύουν ότι είναι η καλύτερη ομάδα στο NBA και το δείχνουν. Ένα σερί νικών σίγουρα θα βοηθήσει να βελτιωθούν τα πράγματα.

Streak – breakers οι Χόρνετς

Πριν μερικές ημέρες οι Χόρνετς έσπασαν το σερί 7 νικών των Γουόριορς. Τώρα έσπασαν το σερί 5 νικών τους Γουίζαρντς, νικώντας τους με 97-87. Κοινώς, έχουν νικήσει τις δύο ομάδες με το καλύτερο ρεκόρ σε Ανατολή και Δύση.

Οι Χόρνετς είναι ασταθείς, αλλά μετράνε 4 σερί νίκες. Παίζουν όμορφο μπάσκετ, είναι γεμάτοι κορμιά από τις θέσεις 1-4. Ο Μάιλς Μπρίτζες παίζει σαν τον… Σκότι Πίπεν, ο ΛαΜέλο Μπολ δημιουργεί για όλους, ο Γκόρντον Χέιγουορντ κάνει τα υπόλοιπα στην επίθεση, ο Κέλι Ούμπρε έχει περισσότερες καλές από άσχημες στιγμές. Σύντομα αναμένεται και η επιστροφή του Πι Τζέι Γουάσινγκτον. Η Σάρλοτ είναι μία γεμάτη ομάδα. Και είναι επικίνδυνοι.

Οι σκληροί του Μαϊάμι

Οι Χιτ έπαθαν πέρασαν την περσινή σεζόν το αναμενόμενο hangover που περνάει κάθε ομάδα που πηγαίνει (πολύ) πιο μακριά από ότι περίμενε, αφού έπρεπε να δικαιολογήσουν ότι έφτασαν μέχρι τους τελικούς του NBA. Φέτος ωστόσο μοιάζουν ήρεμοι.Βασικά είναι… αγριεμένοι και ανήκουν ξεκάθαρα στην κουβέντα για τους διεκδικητές του τίτλου. Και δεν χρειαζόταν να νικήσουν τους (απογοητευτικούς) Πέλικανς για να το κάνουν αυτό σαφές, σε ένα παιχνίδι που δεν είχαν τους Μπαμ Αντεμπάγιο και Κάιλ Λάουρι, αλλά είχαν τον Τζίμι Μπάτλερ (31 πόντοι, 10 ριμπάουντ και 10 ασίστ).

Το Μαϊάμι είναι μία σκληρή ομάδα, που κουβαλάει την φιλοσοφία του Πατ Ράιλι. Οι παίκτες του θα παίξουν “ξύλο”, ενίοτε και χωρίς εισαγωγικά. Οι Χιτ είναι επικίνδυνοι. Με ρεκόρ 10-5 βρίσκονται μαζί με τους Μπουλς στην 3η θέση της Ανατολής. Έχονται όμως ακόμα καλύτερες μέρες.

Οι Σανς το… σερί τους

Οι Σανς δεν εντυπωσιάζουν. Νικάνε όμως. Και αυτό έκαναν και κόντρα στους – χωρίς Λούκα Ντόντσιτς – Μάβερικς, παίρνοντας μία δύσκολη νίκη με 105-98. Την 10η σερί νίκη για την ακρίβεια, στο μεγαλύτερο ενεργό σερί στο NBA.

Μοιάζει περίεργο, αλλά το Φοίνιξ προς το παρόν δεν ενθουσιάζει παρά το σερί 10 νικών που τρέχει. Έχοντας όμως ως παρακαταθήκη την περσινή πορεία του και τον Κρις Πολ στο παρκέ να ηρεμεί τους πάντες, είναι μία υπολογίσιμη δύναμη.

Οι Νικς παραμένουν ασταθείς

Έπειτα από 15 αγώνες οι Μάτζικ έχουν ρεκόρ 4-11 και βρίσκονται στην τελευταία θέση της Ανατολής. Οι δύο από αυτές τις νίκες έχουν έρθει κόντρα στους Νικς, αμφότερες στο “Μάντισον Σκουέρ Γκάρντεν”, με την τελευταία τα χαράματα. Και αυτό λίγο-πολύ λέει τα πάντα σχετικά με τους φετινούς Νικς.

Οι Νεοϋορκέζοι είναι ικανοί για το καλύτερο και το χειρότερο. Έπειτα από 15 αγώνες όμως έχουν ρεκόρ 8-7 και προβληματίζουν με την αστάθειά τους, που φτάνει στο σημείο να μοιάζουν ασόβαροι. Κόντρα στους Μάτζικ ο Τζούλιους Ραντλ, ένας από τους πιο δυναμικούς παίκτες στο NBA, είχε 13 πόντους με 4/10 τρίποντα και 0/1 δίποντο, παίζοντας σαν να είναι ο… Ντέιβις Μπέρτανς. Ο Ραντλ όμως δεν είναι Stretch-4. Είναι ένας All around ψηλός που σουτάρει (και) τρίποντα. Δεν υπάρχει κόσμος στον οποίο ο καλύτερος παίκτης των Νικς πρέπει να παίζει έτσι και παράλληλα να παίρνει λιγότερα σουτ από τους Μπάρετ (7/19 σουτ με Μάτζικ) και Μπερκς (5/16 σουτ). Όσο νωρίτερα το καταλάβουν όλοι αυτό στην Νέα Υόρκη, τόσο το καλύτερο.

Ο Λου Ντορτ είναι κανονικός παίκτης

Ο Λου Ντορτ μπήκε στο NBA από το παράθυρο με την φήμη του δυναμικού αμυντικού με κακό σουτ, ο οποίος σταδιακά μετονομάστηκε σε “Harden stopper”. Σταδιακά έδειξε κι άλλα πράγματα όμως. Φέτος έχει 17.2 πόντους με 45.7% στα σουτ, 4.4 ριμπάουντ και 1.8 ασίστ μέσο όρο σε 33 λεπτά συμμετοχής με τους Θάντερ. Κόντρα στους Ρόκετς είχε 34 πόντους με 14/22 σουτ (4/11 τριποντα). Έχει σημειώσει +20 πόντους σε πέντε σερί παιχνίδια.

Στην τρίτη σεζόν του στο NBA πλέον, ο Ντορτ έχει αποδείξει πλέον ότι είναι κάτι παραπάνω από ένας καλός αμυντικός. Το περιβάλλον των Θάντερ – μίας ομάδας που κάνει tanking και εστιάζει στην βελτίωση των νεαρών παικτών – τον βοήθησε να δείξει πράγματα. Ο Ντορτ είναι πλέον κανονικός παίκτης.

Ο Λάρι Νανς ίσως είναι η απάντηση των Μπλέιζερς

Ο Λάρι Νανς αποκτήθηκε στα… βουβά από τους Μπλέιζερς το καλοκαίρι από τους Καβαλίερς, με όσους τον είχαν παρακολουθήσει στο Κλίβελαντ (υπάρχουν και αυτοί) να χαιρετίζουν αυτή την κίνηση. Στο ξεκίνημα της σεζόν ωστόσο ο δυναμικός φόργουορντ δεν είχε σταθερό χρόνο συμμετοχής, παίζοντας πίσω από τον Ρόμπερτ Κόβινγκτον. Στα δύο τελευταία παιχνίδια όμως κάτι έχει αλλάξει, με αποκορύφωμα τον αγώνα με τους Μπουλς.

Κόντρα στο Σικάγο ο Νανς αγωνίστηκε 25 λεπτά και είχε 16 πόντους, 9 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 3 κλεψίματα και 1 κόψιμο, παίζοντας κυρίως ως σέντερ στην τρίτη περίοδο, όταν το Πόρτλαντ έφερε τούμπα το ματς, ενώ έπαιξε και στο πλευρό του Γιουσούφ Νούρκιτς. Έπαιξε δηλαδή όπως περίμεναν όσοι ενθουσιάστηκαν όταν έμαθαν για την ανταλλαγή του στο Πόρτλαντ.

Ο Λάρι Νανς είναι πολύ πιθανό να είναι η απάντηση στα αμυντικά προβλήματα των Μπλέιζερς. Μπορεί να μαρκάρει όλες τις θέσεις της frontline (πέρυσι έπαιξε και σμολ φόργουορντ στο Κλίβελαντ), είναι αρκετά αθλητικός για να αγωνιστεί ως σέντερ και αρκετά γρήγορος για να αγωνιστεί ως φόργουορντ. Ο Τσόνσι Μπίλαμπς ξέρει ότι το ροτέισον πρέπει να μικρύνει. Το να εναλλάσσει την τριάδα των Κόβινγκτον, Νανς και Νούρκιτς στις θέσεις των ψηλών σε βάρος του Κόντι Ζέλερ ίσως και να είναι η ιδανική λύση. Ειδικά με τον – επίσης καλό αμυντικό – Νασίρ Λιτλ να παίρνει συνεχώς χρόνο συμμετοχής. Όσο για την επίθεση; Κάποια στιγμή θα βρει τις απαντήσεις και εκεί όταν ξυπνήσει ο Λίλαρντ.

Ο Ράσελ Γουέστμπρουκ παίζει… τύμπανα

Σε μία σεζόν γεμάτη προβληματισμό, ο Ράσελ Γουέστμπρουκ φρόντισε στον αγώνα των Μπακς με τους Λέικερς να δείξει μέρος του προβλήματος, όταν σε μία φάση έπαιξε… κάτι σαν μπάσκετ,. Έχοντας χάσει τον έλεγχο της μπάλας και με αυτή να είναι στο παρκέ, άρχισε να παίζει… τύμπανα μήπως και ανακτήσει τον χειρισμό της μπάλας, σε μία κίνηση που μαθαίνουν συνήθως τα παιδιά στα πρώτα μπασκετικά τους βήματα. Είδε και απόδειδε, τελικά απλώς πήρε την μπάλα και επιχείρησε ένα fade away σουτ που βρήκε σίδερο.

Οι Λέικερς εξακολουθούν να προβληματίζουν. Ο Γουέστμπρουκ ακόμα ψάχνει τον ρόλο του, ξέροντας ότι η επιστροφή του ΛεΜπρόν Τζέιμς θα αλλάξει πάλι τα δεδομένα. Προς το παρόν ο ρυθμός που παίζουν οι Λέικερς μοιάζει με αυτόν που χρησιμοποίησε στην μπάλα ο Γουέστμπρουκ όταν έπαιξε τύμπανα: Πολύ ντάπα-ντούπα και θόρυβος, αλλά λίγη ουσία.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό