21.4 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχει γενέθλια και γίνεται 39 χρονών legend

Ειδήσεις Ελλάδα

Γενέθλια σήμερα για έναν απ’ τους καλύτερους (αν όχι τον καλύτερο) παίκτη στον κόσμο. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έγινε 39 και συνεχίζει ασταμάτητα να σκοράρει, να καταρρίπτει ρεκόρ και να παίρνει τίτλους. Όντας, πια, στη Σαουδική Αραβία και την Αλ Νασρ, θέλει να αφήσει κι εκεί το δικό του στίγμα, όπως έκανε χρόνια στην Ευρώπη με αμείωτους ρυθμούς.

Γεννημένος στο Φουντσάλ της πορτογαλικής πόλης Μαδέιρα, δεν είχε βάλει ποτέ κατά νου, πως θα έχει την καριέρα που ακολούθησε. Από τα μικρά της Αντορίνια, στο εφηβικό της Νασιονάλ και τις ακαδημίες της Σπόρτινγκ. Εκεί ήταν που τον ανακάλυψε κι ο μεγάλος Σερ Άλεξ Φέργκιουσον και τον έφερε στο Μάντσεστερ, όπου έκανε πράγματα και θαύματα. Πήρε 3 πρωταθλήματα, 5 κύπελλα, 1 Τσάμπιονς Λιγκ, βγήκε πρώτος σκόρερ και εν τέλει κατέκτησε την πρώτη του Χρυσή Μπάλα. Η εξαετία του στην Αγγλία του εξασφάλισε την πιο ακριβή μεταγραφή, της τότε εποχής (100 εκατ.), μετακομίζοντας στη Μαδρίτη.

Στη Ρεάλ έκατσε 9 χρόνια. Και τι δεν πήρε και τι ρεκόρ δεν “έσπασε”. Τέσσερα Τσάμπιονς Λιγκ, 2 πρωταθλήματα, 2 κύπελλα, 4 χρυσές μπάλες και αμέτρητες πρωτιές σκοραρίσματος. Αγαπήθηκε και έγινε θρύλος της ομάδας. Για πολλούς (ίσως και όλους) ο καλύτερος παίκτης που έχει περάσει απ’ την ομάδα. Η είδηση της αποχώρησής του έπεσε σαν «βόμβα» για τον μαδριλένικο κόσμο.

📅 #OTD day in 2018, Cristiano Ronaldo becomes 1st player to win the #UCL 5 times…

🔴2⃣0⃣0⃣8⃣🏆⚪️2⃣0⃣1⃣4⃣🏆⚪️2⃣0⃣1⃣6⃣🏆⚪️2⃣0⃣1⃣7⃣🏆⚪️2⃣0⃣1⃣8⃣🏆 pic.twitter.com/QJnUTnAq2g

— UEFA Champions League (@ChampionsLeague) May 26, 2020

Επόμενη στάση το Τορίνο και η Γιουβέντους, όπου κι εκεί θα έδειχνε τη κλάση του και θα άφηνε το στίγμα του. Ήταν, ούτως η άλλως, μία περίοδο κυριαρχίας για τους «μπιανκονέρι» και με την έλευση του Πορτογάλου σταρ ήρθε κι έδεσε. Σε τρία χρόνια: 2 πρωταθλήματα, 2 Ιταλικά Σούπερ Καπ και ένα Κύπελλο. Για ακόμη μία φορά γίνεται ο μεγάλος σταρ της ομάδας. Μέχρι που ήρθε η στιγμή της μεγάλης επιστροφής.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πλήττει και καλεί τον παλιό της ήρωα, να βγάλει «τα κάστανα απ’ τη φωτιά». Βέβαια, τίποτα δεν είναι ίδιο από τότε και τίποτα δεν θα μοιάζει, στη συνέχεια, με τότε. Στο μοναδικό χρόνο που παρέμεινε στην Αγγλία δεν κατάφερε να κάνει την υπέρβαση, τσακώθηκε με τους προπονητές, αμφισβητήθηκε και έφυγε όντας πληγωμένος, απ’ την ομάδα που τον ανέδειξε.

Κατέληξε στη Σαουδική Αραβία και την Αλ Νασρ, όπου και σκοράρει ασταμάτητα και προσπαθεί να την στέψει πρωταθλήτρια, μετά από έξι ολόκληρα χρόνια.

Αυτά είναι μερικά απ’ τα καλύτερα γκολ της καριέρας του:

5 πράγματα που ίσως δεν ξέρατε για τον CR7:

1) Ο Ρονάλντο υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με την Σπόρτινγκ σε ηλικία 12 ετών

2) Είναι γνωστός για το φιλανθρωπικό του έργο και έχει δωρίσει μεγάλα ποσά σε φιλανθρωπικούς σκοπούς. Οι αξιοσημείωτες φιλανθρωπικές ενέργειες περιλαμβάνουν τη χρηματοδότηση παιδικών νοσοκομείων, την υποστήριξη προσπαθειών ανακούφισης από καταστροφές και τη δωρεά σε διάφορους οργανισμούς για να βοηθήσουν τα μη προνομιούχα παιδιά.

3) Η πρώτη τηλεοπτική διαφήμιση του Κριστιάνο Ρονάλντο ήταν για μια πορτογαλική μάρκα ρούχων που ονομάζεται «Super Bock». Αυτή η διαφήμιση προβλήθηκε το 2003 όταν ο Ρονάλντο ήταν ακόμα σχετικά άγνωστος στην παγκόσμια σκηνή.

4) Κατηγορήθηκε για σεξουαλική επίθεση το 2009, μια υπόθεση που διευθετήθηκε εξωδικαστικά.

5) Έχει ένα μουσείο στη γενέτειρά του Φουντσάλ της Μαδέιρα, αφιερωμένο στην καριέρα του.

Οι καλύτερες στιγμές της καριέρας του: 

Η κατάκτηση του Euro 2016 με τη Πορτογαλία, παρ’ όλο που τραυματίστηκε στον τελικό.Η πρώτη του Χρυσή μπάλα το 2008Η μεταγραφή του στη Ρεάλ ΜαδρίτηςΤο 100ο γκολ του στο Τσάμπιονς ΛιγκΤο 5ο του Τσάμπιονς Λιγκ

Νίκος Δενδρινός



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό