18.2 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Ο Κουίνσι Πρόμες περνάει ένα… μαρτύριο στην φυλακή

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Κουίνσι Πρόμες, όπως είναι γνωστό εδώ και αρκετό διάστημα, κρατείτε σε φυλακή στο Ντουμπάι μετά την σύλληψη του κατά την προετοιμασία της ομάδας του Σπαρτάκ Μόσχας εκεί. Στον Ολλανδό ποδοσφαιριστή μάλλον έλαχε μια από τις χειρότερες φυλακές κρατήσεων μιας και οι πληροφορίες που βγαίνουν στην φόρα σχετικά με τις συνθήκες που επικρατούν εκεί είναι οι χειρότερες.

Συγκεκριμένα, για να κάνουμε και μια αναδρομή στην υπόθεση του, ο ποδοσφαιριστής κρατείτε και είναι υπαίτιος για την επίθεση με μαχαίρι στον ξάδερφο του, ενώ στην συνέχεια το όνομά του εμπλέκεται και σε διακίνηση ναρκωτικών. Οι δικαστές στην Ολλανδία του είχαν επιβάλλει ποινή φυλάκισης, 1,5 χρόνων και 6 αντιστοίχως για τα ποινικά αδικήματά που έπραξε. Ο ποδοσφαιριστής ωστόσο, «κρυβόταν» στην Ρωσία και την ομάδα της Σπαρτάκ όπου δεν υπάρχει και η σχετική έκδοση σύλληψης ανάμεσα στις δύο χώρες με αποτέλεσμα να την… γλιτώνει. 

Στο Ντουμπάι όμως, κάτι τέτοιο δεν ισχύει, και η παρουσία του εκεί έγινε αμέσως αντιληπτή και μάλιστα συνελήφθη. Ο χρόνος που περνάει αυτό το διάστημα στις φυλακές, φέρεται να είναι ένα πραγματικό βασανιστήριο. Συγκεκριμένα δημοσιογράφος της Telegraaf κάνει αναφορές για τις σκληρές καταστάσεις που λαμβάνουν χώρα στο μέρος των τοπικών φυλακών όπου και κρατείται.

Ενδεικτικό είναι, ότι ο Πρόμες, αλλά και οι υπόλοιποι κρατηθέντες, συνυπάρχουν καθημερινά. Υπάρχουν μόνο 6 κρεβάτια, την στιγμή που οι κρατούμενοι προσπερνούν τους 20, έτσι αν ο Πρόμες δεν έχει κάποιο από αυτά και ο οποιοσδήποτε κοιμάται στο πάτωμα. Ακόμη τα γεύματα είναι μόνο τρία, χωρίς φυσικά να περιλαμβάνεται κάποιο φρούτο ή λαχανικό σε αυτά.

Οι χώροι είναι αρκετά κρύοι λόγω κλιματισμού, ενώ είναι αρκετά συχνό φαινόμενο οι βιασμοί νεαρών αγοριών στην πτέρυγα όπου βρίσκεται ο Πρόμες.

“Η πλειονότητα των κρατουμένων είναι Πακιστανοί, Αιγύπτιοι ή Ινδοί και τοξικοεξαρτημένοι. Δεν γνωρίζουν ότι βρίσκονται στο ίδιο κελί με έναν διάσημο ποδοσφαιριστή της Δύσης”, υποστήριξε ο Τζον φαν ντεν Χέφελ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό