16 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Ο Κορδόν ξεκινάει επαφές για το χαρτοφυλάκιο των 46.000.000 ευρώ

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Αντόνιο Κορδόν εκτός από προπονητή και μεταγραφές πρέπει να λύσει και το γόρδιο δεσμό με την επιστροφή των 17 δανεικών ποδοσφαιριστών των οποίων η αξία στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο αγγίζει τα 46.000.000.

Προτεραιότητα του Ολυμπιακού και του Αντόνιο Κορδόν, όπως είναι λογικό, αποτελεί η πρόσληψη προπονητή. Ταυτόχρονα, ο αθλητικός διευθυντής των ερυθρόλευκων ασχολείται με την ενίσχυση του έμψυχου δυναμικού έχοντας επαφές στη διεθνή αγορά. Ωστόσο, υπάρχει και ένας ογκώδης φάκελος στο γραφείο του που αφορά τους δανεικούς ποδοσφαιριστές για τους οποίους καλείται να δώσει λύσεις.

Οι 17 παίκτες με αξία 46 εκατ. ευρώ

Ο 59χρονος Ισπανός, σύμφωνα με πληροφορίες, από εβδομάδα θα ξεκινήσει κύκλο επαφών με τους παίκτες και τους εκπροσώπους τους ενημερώνοντας ποιοι υπολογίζονται, ποιοι όχι και για ποιους θα γίνει προσπάθεια να πουληθούν ή να παραχωρηθεί εκ νέου με δανεισμό. Το χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνει ποδοσφαιριστές συνολικής χρηματιστηριακής αξίας 46.000.000 ευρώ (σύμφωνα με το transfermarkt) και καταλαβαίνει κανείς ότι είναι ένα άκρως σημαντικό θέμα για την πειραϊκή ΠΑΕ.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Ολυμπιακός διαθέτει 17 δανεικούς ποδοσφαιριστές, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους είχαν παραχωρηθεί σε ομάδες του εξωτερικού. Πρόκειται για τους Μαντί Καμαρά, Ονιεκουρού, Χασάν, Αμπουμπακάρ Καμαρά, Μπουχαλάκη, Αγκιμπού Καμαρά, Ζινκερνάγκελ, Ρατζέλοβιτς, Πέπε, Καρβάλιο, Κούντε, Λοβέρα, Φαντιγκά, Λάιντνερ, Κανέ, Κίτσο και Νταμπό.

Σχετικά με τον Ονιεκουρού, το περασμένο καλοκαίρι όταν δόθηκε δανεικός στην Αντάνα Ντεμίρσπορ μπήκε όρος στη συμφωνία για υποχρεωτική οψιόν αγοράς του από την τουρκική ομάδα ύψους 3,5 εκατ. ευρώ εφόσον έβγαινε στην Ευρώπη. Η Αντάνα Ντεμίρσπορ πήρε τελικά το ευρωπαϊκό εισιτήριο, άρα λογικά ενεργοποιείται η οψιόν. Όμως, υπάρχουν δημοσιεύματα στην Τουρκία το τελευταίο εικοσιτετράωρα που αναφέρουν ότι ο Νιγηριανός θα επιστρέψει στον Ολυμπιακό. Έτσι, απομένει να διευκρινιστεί τις προσεχείς ημέρες τι ακριβώς θα ισχύσει.

Απαραίτητο ξεσκαρτάρισμα

Σε κάθε περίπτωση, όλα δείχνουν ό,τι οι περισσότεροι εκ των παραπάνω ποδοσφαιριστών δεν θα είναι στο ρόστερ της πειραϊκής ομάδας την ερχόμενη περίοδο, καθώς ορισμένοι παίκτες θέλουν να παραμείνουν στο εξωτερικό, άλλοι θεωρούν ότι δεν θα έχουν χρόνο συμμετοχής στον Ολυμπιακό και η πειραϊκή ΠΑΕ από την πλευρά της ευελπιστεί σε έσοδα από την πώληση κάποιων που έχουν ζήτηση.

Οι ερυθρόλευκοι έχουν την ευκαιρία να κάνουν το απαραίτητο ξεσκαρτάρισμα και τη δυνατότητα να αποκομίσουν οικονομικό όφελος από την πώληση ποδοσφαιριστών και αυτά τα χρήματα να δοθούν για την απόκτηση άλλων παικτών που θα μπορούν να προσφέρουν ουσιαστικά και να κάνουν τη διαφορά.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό