24.6 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Ο Κινέζος πρεσβευτής στις ΗΠΑ συνάντησε τον Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν υποδέχθηκε τον νέο πρεσβευτή της Κίνας στις ΗΠΑ στον Λευκό Οίκο, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η κινεζική πρεσβεία στην Ουάσιγκτον. Πρόκειται για την τελευταία από μια σειρά συναντήσεων μεταξύ αξιωματούχων των δύο μεγαλύτερων οικονομιών για την εξομάλυνση των τεταμένων σχέσεών τους.

Ο πρεσβευτής Xie Feng, ο οποίος έφτασε στην Ουάσιγκτον τον Μάιο, επέδωσε τα διαπιστευτήριά του στον Μπάιντεν στο Οβάλ Γραφείο την Παρασκευή, σύμφωνα με την ανακοίνωση. Ο Λευκός Οίκος δεν έχει σχολιάσει σχετικά.

Ο Xie είπε στον Μπάιντεν ότι το Πεκίνο ελπίζει ότι οι ΗΠΑ θα συνεργαστούν με την Κίνα προς την ίδια κατεύθυνση για να σταθεροποιήσουν και να επαναφέρουν τη σχέση τους στη σωστή τροχιά, σύμφωνα με την ανακοίνωση της πρεσβείας.

Πριν από την επίσημη συνάντηση στον Λευκό Οίκο, ο Xie επέκρινε τις δηλώσεις του Μπάιντεν στις 20 Ιουνίου όταν αποκάλεσε τον Κινέζο ηγέτη Σι Τζινπίνγκ δικτάτορα. Το Πεκίνο ερμήνευσε τα σχόλια ως πρόκληση που ήρθε μία μέρα μετά την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν στην Κίνα. Ωστόσο, η υπουργός Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν είναι έτοιμη να ταξιδέψει στην Κίνα αυτόν τον μήνα, ανέφερε το Bloomberg, συνεχίζοντας τις επαφές μεταξύ των δύο χωρών.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό