20.4 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Ο Κασσελάκης υπέγραψε ψήφισμα για τα Τέμπη

Ειδήσεις Ελλάδα

Την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024 συμπληρώνεται ένας χρόνος από τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη. Στην πρωτοβουλία συγκέντρωσης υπογραφών, που πήρε η Μαρία Καρυστιανού, μητέρα νεαρής φοιτήτριας που βρήκε τραγικό θάνατο από τη σύγκρουση των τρένων, ανταποκρίθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης. 

Όπως έκανε γνωστό ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπέγραψε το ψήφισμα της Μαρίας Καρυστιανού, κάνοντας «το ελάχιστο» που μπορεί να κάνει αυτή τη στιγμή. Σε ανάρτησή του στο Χ, ο Στέφανος Κασσελάκης έγραψε:

«Πριν από έναν χρόνο ζήσαμε το κρατικό έγκλημα των Τεμπών. Έχω υποσχεθεί στις οικογένειες των θυμάτων ότι θα είμαι πάντοτε στο πλευρό τους. Πρέπει επιτέλους σε αυτή τη χώρα, οι πολιτικοί να λογοδοτούν στη δικαιοσύνη για τις πράξεις και τις παραλείψεις τους.

»Το ελάχιστο που μπορώ να κάνω αυτή τη στιγμή είναι να υπογράψω το ψήφισμα της Μαρίας Καρυστιανού και να υποσχεθώ ότι εμείς, η Προοδευτική παράταξη, όταν αναλάβουμε τις ευθύνες της χώρας, θα καταργήσουμε άμεσα τον νόμο περί ευθύνης υπουργών. Οι διακρίσεις πολιτών-τζακιών τέλος!». 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέβασε και βίντεο με τη διαδικασία από την υπογραφή στο εν λόγω ψήφισμα. Σημειώνεται οι υπογραφές στην πλατφόρμα είχαν φτάσει τις 796,153, το απόγευμα της Τρίτης (27/2). Σκοπός της πρωτοβουλίας αυτής είναι η «πίεση» για την άρση βουλευτικής ασυλίας των «πολιτικών υπευθύνων» για την τραγωδία στα Τέμπη.

Επιμνημόσυνη δέηση

Ενώ αρχικά είχε γίνει γνωστό ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης είχε προγραμματίσει να παραστεί στη επιμνημόσυνη δέηση στα Τέμπη, που θα γίνει την Τετάρτη (28/2) ωστόσο, η παρουσία του στο σημείο της τραγωδίας δεν έχει «κλειδώσει» 100%.

Πριν από έναν χρόνο ζήσαμε το κρατικό έγκλημα των Τεμπών. Έχω υποσχεθεί στις οικογένειες των θυμάτων ότι θα είμαι πάντοτε στο πλευρό τους.

Πρέπει επιτέλους σε αυτή τη χώρα, οι πολιτικοί να λογοδοτούν στη δικαιοσύνη για τις πράξεις και τις παραλείψεις τους.

Το ελάχιστο που… pic.twitter.com/1ANXs3jjLz

— Stefanos Kasselakis – Στέφανος Κασσελάκης (@skasselakis) February 27, 2024 Πανό στην Κουμουνδρούρου

Στο μεταξύ, στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου, αναρτήθηκε ένα τεράστιο, μαύρο πανό με αφορμή τη θλιβερή επέτειο για την τραγωδία των Τεμπών. Στο πανό αναγράφεται η ημερομηνία του δυστυχήματος (28 Φεβρουαρίου), αλλά και δύο φράσεις, η μία αφορά αυτή που συνδέθηκε με την ανείπωτη σιδηροδρομικό δυστύχημα («Πάρε όταν φτάσεις») ενώ η δεύτερη αναφέρεται στους νεκρούς («Τέμπη-57 νεκροί»).



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό