16.1 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Ο Κασσελάκης «στα άρματα εμπρός στον αγώνα»

Ειδήσεις Ελλάδα

Δεν ξέρω αν ο Στέφανος Κασσελάκης έκανε καλά ή δεν έκανε καλά που πήγε στη Μακρόνησο και γύρισε διαφημιστικό βίντεο για τις ανάγκες της προεκλογικής του εκστρατείας. Ούτε έχω διάθεση να μπω στη συζήτηση αν η Μακρόνησος ανήκει στην αριστερά, στον προοδευτικό κόσμο, σε όλους μας.

Σίγουρα ανήκει στην Ιστορία. Σε κεφάλαια που, υποτίθεται, έχουμε αφήσει πίσω μας. Καλή είναι η μνήμη. Καλό είναι να ξέρουμε και τι πρεσβεύει ιδεολογικά ο κ. Κασελλάκης. Αλλά το τι πρεσβεύει κάθε πολιτικός φαίνεται από τις θέσεις του αλλά και τον τρόπο ζωής του. Δεν χρειάζεται να πάει, με θαλασσοταραχή, σε τόπους εξορίας και μαρτυρίου για να το δείξει.

Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θέλει να περάσει, είναι φανερό, το μήνυμα ότι το καινούργιο και λαμπερό που προβάλλει είναι ταυτόχρονα και πούρο αριστερό. Δεν είναι light. Είναι ατόφιο, μάχιμο και σκληρό. Ενδεχομένως να το χρειάζεται. Αλλά χρειάζεται και μέτρο. Γιατί βλέποντας τις επόμενες κινήσεις του πολύ φοβάμαι ότι σε λίγο θα πάρει το δρόμο για τη Βίνιανη της Ευρυτανίας όπου σχηματίστηκε, το 1944, «η κυβέρνηση του βουνού».

@skasselakis Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς με τις πληγές μας. Γιατί μόνο τότε μπορούμε να τις επουλώσουμε. #fyp #φοργιου #fypgreece #tiktokgreece ♬ πρωτότυπος ήχος – Stefanos Kasselakis

Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τη Μακρόνησο, μιλώντας σε μια συγκέντρωση φίλων του ΣΥΡΙΖΑ υποσχέθηκε ότι «γουστάρει» να «ξεδοντιάσει» δικαστικούς και δημοσιογράφους. Ότι θα βάλει τέλος στις επιδοτήσεις στα κανάλια που παίρνουν εκατομμύρια από τον ελληνικό και ότι θα βάλει τέλος στις «ασυλίες των βουλευτών» και «στο ακαταδίωκτο στους τραπεζίτες».

@skasselakis #fyp #φοργιου #fypgreece #tiktokgreece ♬ πρωτότυπος ήχος – Stefanos Kasselakis

Όλα αυτά δεν συνιστούν ένα καινούργιο πλαίσιο για τον ΣΥΡΙΖΑ. Περισσότερο φαντάζουν με επιστροφή στα ηρωικά χρόνια του αντιμνημονιακού αγώνα. Το σύστημα, η διαπλοκή, οι κατευθυνόμενοι δημοσιογράφοι, οι κακοί τραπεζίτες και ο πολιτικός που θα τα ανατρέψει όλα. Ο Τσίπρας του 2010 σε συσκευασία Κασσελάκη το 2023.  Στα άρματα, εμπρός στον αγώνα.

Το ερώτημα είναι αν μπορούν τα «παλιά κόλπα» να οδηγήσουν στα «παλιά μεγαλεία». Χλωμό. Ο κόσμος έχει προχωρήσει. Και η τακτική της έντασης, των υψηλών τόνων, των ξεπερασμένων διαχωρισμών, είχε ως αποτέλεσμα να πέσουν στο κεφάλι της Κουμουνδούρου 22 μονάδες διαφορά.

Αυτή είναι και η πιο πρόσφατη ιστορία της αριστεράς. Η Μακρόνησος είναι 50 πενήντα χρόνια πίσω. 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό