24 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

«Ο Κασσελάκης μένει να αποδείξει ότι δεν ήταν casting error»

Ειδήσεις Ελλάδα

«Αγνωστος μέχρι πρόσφατα» και «πρώην τραπεζίτης», είναι τα στοιχεία που προβάλουν τα περισσότερα ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης, αναφερόμενα στην εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Η ιστοσελίδα Politico τονίζει χαρακτηριστικά: «Σε μια απίθανη κίνηση για ένα κόμμα που ιδρύθηκε με βάση  μια πλατφόρμα ενάντια στους τραπεζίτες, το ΣΥΡΙΖΑ -το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ελλάδα, εξέλεξε τον πρώην χρηματιστή της Goldman Sachs, Στέφανο Κασσελάκη ως νέο ηγέτη του».

Η ευρωπαϊκή ιστοσελίδα σημειώνει μάλιστα ότι «ο νεοφερμένος Κασσελάκης εμφανίστηκε σχεδόν από το πουθενά όταν ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του στα τέλη Αυγούστου και κατάφερε να επικρατήσει έναντι της πρώην υπουργού Εργασίας Αχτσιόγλου, της πρώτης γυναίκας που διαγωνίστηκε για τη θέση και μέχρι πρόσφατα ήταν το φαβορί για την ηγεσία». Το Politico κάνει λόγο για «μετεωρική άνοδο ενός ανθρώπου, που υπόσχεται τα πάντα και τίποτα ταυτόχρονα».

Η γερμανική Tagesschau τονίζει στον τίτλο του σχετικού άρθρου: «Ο πρώην χρηματιστής Κασσελάκης είναι το νέο αφεντικό του ΣΥΡΙΖΑ»

«Μέχρι πριν από λίγες εβδομάδες δεν τον γνώριζε σχεδόν κανείς στην Ελλάδα. Πρόεδρος του αριστερού κόμματος Σύριζα εξελέγη πλέον ο πρώην χρηματιστής και εφοπλιστής Κασσελάκης, που έγινε εκατομμυριούχος στις Ηνωμένες Πολιτείες», γράφει η γερμανική εφημερίδα.

Η γαλλική L`Opinion τονίζει: «Ο επιχειρηματίας Στέφανος Κασσελάκης εξελέγη αρχηγός του αντιπολιτευόμενου κόμματος ΣΥΡΙΖΑ». «Έχοντας ανακοινώσει την υποψηφιότητά του πριν από λιγότερο από ένα μήνα, ο Στέφανος Κασσελάκης εξελέγη επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ελλάδα, στο τέλος μιας εκστρατείας που αιφνιδίασε την πολιτική σφαίρα. Με το παρατσούκλι «Golden boy» από μέρος της τάξης των ΜΜΕ της χώρας, κυρίως λόγω της θητείας του στην αμερικανική επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs ως χρηματιστής, ο Στέφανος Κασσελάκης επικράτησε στον δεύτερο γύρο της Έφης Αχτσιόγλου, πρώην υπουργού Εργασίας του Αλέξη Τσίπρα».

Αρχηγός κόμματος σε «λήθαργο»

Το Γαλλικό ραδιόφωνο (Radio France) στην ιστοσελίδα του, τονίζει ότι «ο Στέφανος Κασσελάκης αναλαμβάνει το τιμόνι του ΣΥΡΙΖΑ, που ήταν σε λήθαργο».

«Μένει να φανεί αν αυτός ο νεοφερμένος στην πολιτική  που ορισμένα μέσα ενημέρωσης αποκαλούν το «χρυσό παιδί», θα μπορέσει να πείσει τους ακτιβιστές του ΣΥΡΙΖΑ και να ενσαρκώσει τη μετά Τσίπρα εποχή, αποδεικνύοντας ότι δεν πρόκειται για casting error!»

Η Ιταλική La Repubblica, τέλος, τονίζει: «Ενας 35χρονος επιχειρηματίας, πρώην τραπεζίτης, ένα golden boy με αθλητική κορμοστασιά, λευκό πουκάμισο και σηκωμένα μανίκια, εξαιρετικός επικοινωνιακός στα κοινωνικά δίκτυα, αναλαμβάνει την ηγεσία του κόμματος που γιγαντώθηκε με συνθήματα κατά της λιτότητας, του ΣΥΡΙΖΑ», γράφει η Ιταλική La Repubblica και προσθέτει: «Ο κ. Κασσελάκης υπερηφανεύεται μάλιστα ότι γνωρίζει τον καπιταλισμό από μέσα και βλέπει την αδικία του χρήματος».

Διαβάστε ακόμα:

Ένας «ξένος» και «νεοφώτιστος πολιτικά» στο τιμόνι του ΣΥΡΙΖΑ: Πώς σχολιάζουν τα διεθνή μέσα τη νίκη Κασσελάκη

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό