16.7 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Ο Κασσελάκης, η ιστορία και το τέλος των ψευδαισθήσεων

Ειδήσεις Ελλάδα

Δεν ξέρω εάν τον νέο Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ  θα τον αντέξει η σκηνή. Αυτό θα φανεί έτσι και αλλιώς στο χειροκρότημα, που για εκείνον είναι οι ευρωεκλογές του Ιουνίου του 2024.Εκεί έχει κλειστεί το ραντεβού του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και του ίδιου με την …Ιστορία, όπως έλεγε το πάλαι ποτέ, ο Ανδρέας Παπανδρέου.

Το βέβαιο – και αυτό άσχετα από το αποτέλεσμα της ευρω-κάλπης του Ιουνίου – είναι ότι ο Στέφανος Κασσελάκης  θα περάσει, για μια σειρά από λόγους, στην Ιστορία της πολιτικής ζωής του τόπου.

Κάποιοι από τους λόγους αυτού του περάσματος είναι εμφανείς και δεν έχει νόημα να τους αναφέρω σε αυτό το σημείωμα. Να μου επιτρέψετε λοιπόν, να μην αναφερθώ σε αυτούς τους λόγους αλλά σε έναν μόνο, με αφορμή τα όσα είπε στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρός του.

Και καταγράφω ένα από αυτά: «Θα ρίξουμε όλες μας τις δυνάμεις στην αντιμετώπιση του ιδιωτικού χρέους και της ασυδοσίας των servicers. Και μιας και αναφέρθηκα στους servicers, επειδή ακούγονται πολλά περί «μετάλλαξης» του ΣΥΡΙΖΑ: η μόνη μετάλλαξη είναι ότι πλέον δεν υπάρχουν αυλικοί που δουλεύουν για τους servicers και τις τράπεζες».

Και το επισημαίνω αυτό διότι, όταν κάποιοι δείχναμε τον ΣΥΡΙΖΑ ως τον μεγάλο υπεύθυνο των πλειστηριασμών κατοικιών που κάνουν τα funds, στην Κουμουνδούρου της εποχής πυροβολούσαν τον αγγελιοφόρο και κατάπιναν το…μήνυμα.

Αυτό δεν είναι η πρώτη αποκάλυψη που έκανε ο Κασσελάκης. Με μια σειρά δηλώσεών του έχει αποκαλύψει το πως και το γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ έφτασε στο 17% στις εκλογές του 2023 και βαδίζει ολοταχώς όλο και πιο χαμηλά.

Η μεγάλη προσφορά του Στέφανου Κασσελάκη στην ελληνική κοινωνία είναι ότι τράβηξε την κουρτίνα και αποκάλυψε τα όσα συνέβαιναν στο κόμμα του.

Τους πρωταγωνιστές και το ρόλο που έπαιξαν σε μια σειρά αποφάσεων, όλα αυτά τα χρόνια πίσω από την πλάτη του Αλέξη Τσίπρα ή και με την ανοχή του πρώην πρωθυπουργού, κάποια από τα βασικά στελέχη των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ.

Και αυτό μπορεί να ξενίζει, να ενοχλεί, αλλά είναι μια προσφορά του νυν Προέδρου στον τόπο, που θα φανεί στο πέρασμα των χρόνων. Διότι, το να πέφτει φως στην ιστορία των ανθρώπων που κινούσαν τα νήματα και λάμβαναν αποφάσεις για τις ζωές μας, είναι πολύ σημαντικό.

Και μπορεί να ασχολούμαστε με την εξάλειψη της βίας από τις ζωές μας μετά την δολοφονική επίθεση στον αστυνομικό στο Ρέντη- που άνοιξε έναν μεγάλο κύκλο συζητήσεων – αλλά τα όσα γίνονται αυτήν την περίοδο στην κεντροαριστερά, βάζουν τέλος και μάλιστα με θόρυβο στην εποχή των ψευδαισθήσεων που κάποιοι καλλιεργούσαν για καιρό.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό