20 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Ο Κασσελάκης απειλεί με διαγραφή τον Πολάκη για τα ομόφυλα ζευγάρια

Ειδήσεις Ελλάδα

Βαριά σκιά στις σχέσεις του Στέφανου Κασσελάκη με τον Παύλο Πολάκη ρίχνει το θέμα των ομόφυλων ζευγαριών. 

Από τη στιγμή που ο βουλευτής Χανίων εξέφρασε την αντίθεσή του με το σχέδιο νόμου στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, οι εξελίξεις ήταν πυκνές. 

Ακολούθησε το μπρος πίσω με το θέμα της κομματικής πειθαρχίας με τις άστοχες δηλώσεις της εκπροσώπου Τύπου Δώρας Αυγέρη, την οποία έσπευσε να διορθώσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης στην Κεντρική Επιτροπή / Eurokinissi

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο κ. Κασσελάκης έστειλε μέσω τρίτου προσώπου και όχι με απευθείας επικοινωνία μαζί του, ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς τον βουλευτή του: «δεν θα δεχθώ καμία διαφοροποίηση από κανέναν για το θέμα των ομόφυλων ζευγαριών». 

Ο Παύλος Πολάκης διαψεύδει επικοινωνία με τον κ. Κασσελάκη αλλά όχι το τελεσίγραφο που έλαβε / Eurokinissi

Κατ’ αυτόν τον τρόπο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επανέρχεται με τον πιο ευθύ τρόπο στο θέμα της κομματικής πειθαρχίας στέλνοντας ένα σαφές μήνυμα και προς τα υπόλοιπα στελέχη καθώς το τελεσίγραφο διαγραφής απευθύνεται προς τον πιο στενό και πιστό του σύμμαχο και συνεργάτη. 

«Κάρφωσε» Πολάκη – Συμφώνησε με…Σαμαρά 

Ξεκινώντας την ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή, ο κ. Κασσελάκης πέταξε το γάντι στους βουλευτές του για το θέμα των ομόφυλων ζευγαριών, επιλέγοντας μάλιστα να «φωτογραφίσει» τον κ. Πολάκη. 

«Θα ήθελα να σας ρωτήσω ποιος εδώ μέσα διαφωνεί ότι οι γυναίκες πρέπει να αμοίβονται με τα ίδια χρηματα με τους άντρες. Να σηκωθεί. Ποιος εδώ μέσα διαφωνεί ότι μια γυναίκα αν βιώσει σεξισμό πρέπει να κάνει καταγγελία χωρίς να βιώσει αντίποινα;  Ποιος διαφωνεί με το να έχει ένα ζευγάρι δικαίωμα στον πολιτικό γάμο και στην τεκνοθεσια. Να σηκωθεί. Τα δικαιώματα δεν είναι ζήτημα πειθαρχίας, είναι ταυτοτικα. Αν όχι η αριστερά ποιος; η αριστερά στα βουνά ξέρει να αγωνίζεται όχι να κρύβεται. Και αυτό θα κάνουμε» είπε ο κ. Κασσελάκης για τους διαφωνούντες και πρόσθεσε: 

«Διότι υπάρχει μια σωστή πλευρά της ιστορίας και εμείς με υπερηφάνια θα υπερψηφισουμε κάθε βήμα κοινωνικής προόδου και ας δούμε τον κ. Ανδρουλάκη να κάνει το ίδιο. Να μην σχολιάσω αυτο που η εκσυγχρονιστική πτέρυγα της ΝΔ προσπαθεί να περάσει ως Περιτύλιγμα προοδευτισμού…». 

Η αποστροφή του Στέφανου Κασσελάκη 

Για εμάς το ζήτημα της ισότητας στον γάμο, δεν είναι ζήτημα αρχηγισμού ή πειθαρχίας. Είναι ζήτημα ταυτοτικό. Η Αριστερά στα βουνά ξέρει να αγωνίζεται, όχι να κρύβεται. Με υπερηφάνεια λοιπόν, θα στηρίξουμε κάθε βήμα προς την κοινωνική πρόοδο. pic.twitter.com/H2nA1kMuWD

— Stefanos Kasselakis – Στέφανος Κασσελάκης (@skasselakis) January 13, 2024

Ο κ. Κασσελάκης απέφυγε να μιλήσει εκ νέου για κομματική πειθαρχία ξεκαθαρίζοντας απόλυτα τι θα ισχύσει τελικά όταν έρθει η ώρα της ψηφοφορίας στη βουλή.  Αντ’ αυτού έπλεξε το εγκώμιο των βουλευτών του: 

«Επαναφέραμε την πρόταση νόμου για τον γάμο και την τεκνοθεσία ομόφυλων ζευγαριών. Χάρη στη δική μας πίεση ο κ. Μητσοτάκης θα αναγκαστεί να ξεπαγώσει τη νομοθετική του πρωτοβουλία και με τη δική μας ψήφο θα περάσει αν έρθει στη Βουλή. Η Νέα Δημοκρατία αδυνατεί να ξεπεράσει οπισθοδρομικές αγκυλώσεις και εξαρτήσεις και η πολιτική δειλία του πρωθυπουργού τον ωθεί σε κουτοπονηριές με την ενθάρρυνση της αποχής των βουλευτών του« είπε ο κ. Κασσελάκης αναφερόμενος ονομαστικά στον Αντώνη Σαμαρά και στην αιχμή που διατύπωσε χθες για τον ίδιο τον Πρωθυπουργό:

«Εγώ φτάσει στο σημείο να συμφωνώ με τον Αντώνη Σαμαρά, να τους χαίρεστε κ. Μητσοτάκη» είπε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προκαλώντας τα γέλια των μελών της Κεντρικής Επιτροπής. 



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό