22 C
Athens
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Ο Καραβέλα νίκησε τη μάχη και ο ΟΦΗ είναι με το… ενάμιση πόδι στα προημιτελικά

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο ΟΦΗ επικράτησε με 3-1 της Κηφισιάς στη «μάχη» των υπηρεσιακών προπονητών και οι Κρητικοί απέκτησαν τεράστιο προβάδισμα πρόκρισης για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας. Δύο γκολ πέτυχε ο Γιον Τοράλ, ένα ο Λουίζ Φελίπε, ενώ για τους φιλοξενούμενους είχε ισοφαρίσει αρχικά σε 1-1 ο Νίκολας Αντερέγκεν.

Ο Βάλντας Νταμπράουσκας και ο Γιάννης Αναστασίου είχαν αποχωρήσει εντός της εβδομάδας από τους πάγκους του ΟΦΗ και της Κηφισιάς αντίστοιχα και ο Πέδρο Καραβέλα νίκησε τον Νώντα Κουτρομάνο στη «μάχη» των υπηρεσιακών και έδωσε στην ομάδα του την πρώτη της νίκη μετά από δύο μήνες, αλλά και σημαντικό πλεονέκτημα ενόψει του επαναληπτικού στην Καισαριανή (10/01/2024).

Ο ΟΦΗ ξεκίνησε ιδανικά το παιχνίδι και προηγήθηκε μόλις στο 7ο λεπτό. Από την εκτέλεση κόρνερ του Λερουά Αμπάντα, ο Γιον Τοράλ πήρε την κεφαλιά και νίκησε τον Ογκμούντουρ Κρίστινσον για το 1-0. Εντούτοις, η Κηφισιά κατάφερε να ισοφαρίσει τρία λεπτά αργότερα, με κοντινή προβολή του Νίκολας Αντερέγκεν, μετά από γέμισμα του Ματέους Κρισιούμα.

Οι Κρητικοί συνέχισαν να πιέζουν και βρήκαν δίχτυα στο 25ο λεπτό, με τον Τοράλ να πετυχαίνει το δεύτερό του γκολ στην αναμέτρηση και να θέτει βάσεις νίκης στην ομάδα του. Στο 40′, ο διαιτητής του αγώνα, κ. Τσακαλίδης, υπέδειξε πέναλτι για τους φιλοξενούμενους έπειτα από μαρκάρισμα του Πραξιτέλη Βούρου στον Όνιεν Οζέγκοβιτς, όμως μετά από παρέμβαση του VAR υπέδειξε πως δεν υπήρχε παράβαση.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός έπεσε. Οι δύο ομάδες πραγματοποίησαν πολλές αλλαγές και οι συνεχόμενες διακοπές δεν βοήθησαν από άποψη… θεάματος. Αυτό που βοήθησε όμως ήταν η είσοδος του Έρικ Λάρσον στον αγωνιστικό χώρο στο 62ο λεπτό, αφού στο 76′ τροφοδότησε υπέροχα με κάθετη πάσα τον Λουίζ Φελίπε και εκείνος έσκαψε τον Ισλανδό τερματοφύλακα για το 3-1 του ΟΦΗ.

Η Κηφισιά έχασε δύο τεράστιες ευκαιρίες να μειώσει στο σκορ, αλλά ο Ανδρέας Τετέι νικήθηκε αρχικά στο 86′ από τα «11» βήματα από τον Μπάουμαν και ξανά στο 90+2′, με τους γηπεδούχους να αποκτούν τεράστιο προβάδισμα πρόκρισης στους «8» του Κυπέλλου.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΟΦΗ: Μπάουμαν, Θοράρινσον, Λαμπρόπουλος, Βούρος, Μαρινάκης, Μεγιάδο, Γκαγιέγκος, Αμπάντα, Νέιρα, Τοράλ, Φελίπε.

Κηφισιά: Κρίστινσον, Πάρρας, Τσάπαν, Μποτία, Μασούρας, Παπασάββας, Ιπαλίμπο, Ματέους Κρισιούμα, Ίλιεφ, Αντερέγκεν.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό