23.7 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Ο καιρός την Τσικνοπέμπτη – «Κλείδωσαν» οι προγνώσεις

Ειδήσεις Ελλάδα

Άστατος προβλέπεται πως θα είναι ο καιρός την Τσικνοπέμπτη, με τη μισή χώρα να έχει λιακάδα και την άλλη μισή βροχές και χιόνια. Όπως «βλέπουν» οι μετεωρολόγοι, η αστάθεια του καιρού θα επικεντρωθεί κυρίως στη βόρεια και δυτική Ελλάδα, ενώ στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι αίθριος και ιδανικός για το παραδοσιακό «τσίκνισμα».

Κολυδάς: Άστατος ο καιρός την Τσικνοπέμπτη

Για υποχώρηση της κακοκαιρίας και αστάθεια στον καιρό τις επόμενες τρεις ημέρες κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια, κάνει λόγο σε ανάρτησή του, ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, ο οποίος αναφέρει ότι την Τσικνοπέμπτη ο καιρός θα είναι άστατος κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα στα δυτικά τα κεντρικά και τα βόρεια.

Όπως αναφέρει ο Θοδωρής Κολυδάς, θα επικρατήσουν πρόσκαιρα ισχυρά καιρικά φαινόμενα κατά τόπους στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη μέχρι σήμερα το απόγευμα και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου (νοτιότερα της Χίου) και στα Δωδεκάνησα μέχρι το τέλος της ημέρας.

«Την Τετάρτη όπως συνεχίζει, θα υπάρξουν λίγα φαινόμενα, ενώ την Τσικνοπέμπτη ο καιρός θα είναι άστατος κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα στα δυτικά τα κεντρικά και τα βόρεια. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται σχεδόν αίθριος καιρός.

Την Παρασκευή αναμένονται φαινόμενα κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια και τοπικές χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια ορεινά σε υψόμετρο άνω των 1100 μέτρων με μικρή πτώση της θερμοκρασίας», αναφέρει ο Θοδωρής Κολυδάς.

Αρναούτογλου: Τσικνοπέμπτη με μπόρες – Τι «βλέπει» για το «πολικό ψύχος»

Από την πλευρά του ο Σάκης Αρναούτογλου χθες, Τρίτη, προχώρησε στην πρώτη του πρόγνωση για τον καιρό την Τσικνοπέμπτη.

Όπως σημείωσε, «φαίνεται πως η αγαπημένη ημέρα των λατρών του κρέατος θα κυλήσει με μπόρες βροχής και χιονιού σε ορεινές περιοχές της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας ενώ από το μεσημέρι και το απόγευμα θα επηρεαστεί η δυτική και βορειοδυτική Ελλάδα.

Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας δεν αναμένονται κάποια έντονα φαινόμενα την Τσικνοπέμπτη».

Όσον αφορά τις προγνώσεις για πολικό ψύχος που θα «χτυπήσει» τη χώρα στα μέσα Μαρτίου, ο Σάκης Αρναούτογλου αναφέρει ότι την επόμενη εβδομάδα θα υπάρχει αισθητή άνοδος της θερμοκρασίας. Αν και έχουν σχηματιστεί ψυχρές μάζες στη βορειοανατολική Ευρώπη, άγνωστο παραμένει αν θα επηρεάσουν στις 14 και 15 Μαρτίου την Ελλάδα φέρνοντας κρύο ή έντονα φαινόμενα.

«Μέσα στις επόμενες ημέρες θα ξεκαθαριστεί η κατάσταση» συμπλήρωσε ο Σάκης Αρναούτογλου.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ για τον καιρό την Τσικνοπέμπτη

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, η πρόγνωση του καιρού για την Πέμπτη (7/3) έχει ως εξής:

Στη Μακεδονία, τη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο νεφώσεις με τοπικές βροχές, ενώ από το μεσημέρι θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Στο Ιόνιο, τα δυτικά και κεντρικά ηπειρωτικά και την Κρήτη αυξημένες νεφώσεις τις πρωινές ώρες με την εκδήλωση τοπικών βροχών στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Θεσσαλία. Βαθμιαία μέχρι το μεσημέρι νεφώσεις θα αναπτυχθούν και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά καθώς και το Αιγαίο με την εκδήλωση τοπικών βροχών και μεμονωμένων καταιγίδων στην ανατολική Θεσσαλία, τη Στερεά, τις Σποράδες, την Εύβοια και την Κρήτη. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα υποχωρήσουν στα βόρεια και θα συνεχίσουν να εκδηλώνονται στο Ιόνιο, τη δυτική Πελοπόνησσο και το Αιγαίο (και κυρίως στα βόρεια και ανατολικά).

Χιόνια θα πέσουν στα βόρεια και κεντρικά ηπειρωτικά ορεινά σε υψόμετρο άνω των 900 μέτρων.

Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα τοπικά 5 μποφόρ. Στα νότια θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 ενισχυόμενοι από το μεσημέρι σε 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και από το βράδυ στα βόρεια θα γίνουν βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Στα βόρεια θα φτάσει τους 13 με 15 βαθμούς, στα δυτικά τους 16 με 18 και στις υπόλοιπες περιοχές τους 19 με 20 βαθμούς Κελσίου.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό