24.4 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Ο ισραηλινός στρατός περικύκλωσε την Γάζα- «Θα φύγετε σε μαύρους σάκους», απαντάει η Χαμάς

Ειδήσεις Ελλάδα

Την ολοκλήρωση της περικύκλωσης της πόλης της Γάζας ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός, μια εβδομάδα αφότου ξεκίνησε την χερσαία επιχείρησή του στον παλαιστινιακό θύλακα.

Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Ντάνιελ Χαγκάρι σημείωσε ότι «οι στρατιώτες μας ολοκλήρωσαν την περικύκλωση της Πόλης της Γάζας, του κέντρου της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς».

Προς το κέντρο της πόλης κατευθύνονται τα ισραηλινά τανκς, και συγκεκριμένα προς το νοσοκομείο al-Shifa, όπως μεταδίδει το AlJazeera. Από το νότιο τμήμα της Πόλης της Γάζας, τα ισραηλινά άρματα μάχης [είναι] ήδη σταθμευμένα στον κεντρικό δρόμο Salahuldin, και προωθούνται ή ωθούνται προς τον παραλιακό δρόμο που είναι γνωστός ως οδός Rashid.

Χαμάς: «Θα φύγετε σε μαύρους σάκους»

Σχεδόν ταυτόχρονα, η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς προειδοποιούσε ότι η Γάζα θα αποδειχθεί «συμφορά» για το Ισραήλ και οι στρατιώτες του θα βγουν από τον θύλακα «σε μαύρους σάκους», δηλαδή νεκροί.

«Η Γάζα θα αποτελέσει τη συμφορά του Ισραήλ», είπε ο εκπρόσωπος των Ταξιαρχιών Εζεντίν Αλ Κάσαμ σε ένα ηχητικό μήνυμα που μεταδόθηκε από τα μέσα ενημέρωσης της Χαμάς. Απευθυνόμενους στους Ισραηλινούς, πρόσθεσε ότι θα πρέπει να περιμένουν την επιστροφή «περισσότερων στρατιωτών (τους) σε μαύρους σάκους».

Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP

Live όλες οι εξελίξεις

LIVE: Ο ισραηλινός στρατός προωθείται μέσα στην πόλη της Γάζας-«Στο απόγειο η μάχη»

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό