25.4 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Ο Ινιάκι Γουίλιαμς ταξίδεψε… 12 ώρες για να «πληγώσει» την Μπαρτσελόνα

Ειδήσεις Ελλάδα

Την Τετάρτη (24/01) Αθλέτικ Μπιλμπάο και Μπαρτσελόνα αναμετρήθηκαν για τα προημιτελικά του Copa del Rey, με το ματς να οδηγείται στην παράταση και τους Βάσκους να παίρνουν τη νίκη-πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης (4-2).

Με το ματς να οδηγείται σε έξτρα ημίωρο, ύστερα από το 2-2 της κανονικής διάρκειας, ο Ινιάκι Γουίλιαμς, που αγωνίζεται στην ομάδα του Μπιλμπάο τα τελευταία δέκα χρόνια, ήταν αυτός που, σκοράροντας στο 105+2′ και δίνοντας την ασίστ για το τελικό 4-2 του αδερφού του, Νίκο Γουίλιαμς, στο 120+1′, έκρινε την υπόθεση πρόκριση.

Ο 29χρονος επιθετικός είχε να σκοράρει απέναντι στους «Μπλαουγκράνα» από τον Ιανουάριο του 2021 και τον τελικό του Ισπανικού Σούπερ Καπ, όπου ξανά στην παράταση το γκολ του καθόρισε το τελικό αποτέλεσμα και έδωσε στην ομάδα του τον τίτλο. Συνολικά ο Γκανέζος έχει πετύχει εφτά γκολ κόντρα στον Καταλανικό σύλλογο σε 26 παιχνίδια, στα οποία μετράει 6 νίκες, 3 ισοπαλίες και 17 ήττες.

Το τελευταίο διάστημα ο Γουίλιαμς εκτελούσε τα καθήκοντά του και ως μέλος της εθνικής Γκάνας που συμμετέχει στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής, παίζοντας μία στην Ισπανία, μία στην Ακτή Ελεφαντοστού, όπου λαμβάνει χώρα η διοργάνωση. Η εθνική ομάδα της χώρας του, του ήρθε ισόπαλη με τη Μοζαμβίκη στο τρίτο ματς του ομίλου της, με αποτέλεσμα να μην καταφέρει να προκριθεί στα πλέι-οφ.

Ο ίδιος πραγματοποίησε ένα 12ωρο ταξίδι προκειμένου να είναι διαθέσιμος για το ματς του Κυπέλλου, πατώντας ισπανικό έδαφος μόλις λίγες ώρες πριν την αναμέτρηση. Υπήρξε καταλύτης για τους Βάσκους στο έξτρα μισάωρο, δικαιώνοντας την επιλογή του και στη συνέχεια δήλωσε: «Ειλικρινά θα ήθελα να πάω για μερικές μπύρες με τα παιδιά, αλλά είμαι πολύ κουρασμένος. Θα πάω στο σπίτι μου».

Άρης Κωνσταντινίδης

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό