16.7 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Ο Ιερώνυμος δέχτηκε σε ακρόαση τον πάτερ Αντώνιο στην Αρχιεπισκοπή

Ειδήσεις Ελλάδα

Την ακρόαση του πατέρα Αντώνιου έκανε δεκτή και πραγματοποίησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος στον απόηχο του σκανδάλου της οργάνωσης «Κιβωτός του Κόσμου» που έχει απασχολήσει το τελευταίο διάστημα τα μέσα ενημέρωσης.

Το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών προέβη το μεσημέρι της Τετάρτης σε ανακοίνωση με την επισήμανση ότι «O Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος δέχθηκε την προηγούμενη εβδομάδα σε ακρόαση τον Αιδεσιμώτατο Πρεσβύτερο π. Αντώνιο Παπανικολάου κατόπιν αιτήματος του τελευταίου».

Ολόκληρη η δήλωση

«Ο Μακαριώτατος δέχθηκε τον π. Αντώνιο όπως ακριβώς δέχεται κάθε πρόσωπο που αιτείται ακροάσεως, πολλώ δε μάλλον όταν πρόκειται για κληρικό και δη της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Ο Μακαριώτατος τόνισε στον π. Αντώνιο να έχει πίστη στον Θεό και εμπιστοσύνη στην ανεξάρτητη Δικαιοσύνη.

Οτιδήποτε άλλο γράφεται ή λέγεται και οτιδήποτε ισχυρίζεται ή φέρεται να ισχυρίζεται ο π. Αντώνιος απέχει μακράν και της πραγματικότητας και της αληθείας».

Ο π. Αντώνιος Παπανικολάου ίδρυσε και λειτούργησε τη Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση «Κιβωτός του Κόσμου».

Γιατί απασφάλισε ο πατέρας Αντώνιος

Υπενθυμίζουμε ότι ο ιδρυτής της Κιβωτού του Κόσμου, με αφορμή την ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του για απιστία, υπεξαίρεση και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, είχε εκφράσει την έντονη δυσαρέσκειά του.

Ειδικότερα, ο πατέρας Αντώνιος υποστήριξε σε δηλώσεις του ότι για κάποιον λόγο είναι εχθρός του ελληνικού κράτους και όχι μόνο. «Η ποινική δίωξη που μας ασκήθηκε είναι άδικη κι αβάσιμη. Μαζί με εμένα κατηγορούνται ακόμη η πρεσβυτέρα και ένα μέλος της οικογένειάς μου, επειδή ήταν μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Κιβωτού του Κόσμου», υπογράμμισε

Στη συνέχεια, είπε πως «συνεχίζονται οι διώξεις για κατηγορίες που δεν στοιχειοθετούνται. Βγαίνουν νέα αδικήματα από το πουθενά. Κατηγορούμαστε για υπεξαίρεση, ενώ η ίδια η πρεσβυτέρα παρέδωσε τα χρήματα που βρίσκονταν στην «Κιβωτό» όταν της ζητήθηκε και εξήγησε πώς δεν είναι δικά μας. Αυτό αναφέρεται και στην έκθεση κατασχέσεων».

Καταληκτικά ο πατέρας Αντώνιος είπε ότι «παρέδωσε πάνω από 450 χιλιάδες ευρώ, τα οποία προέρχονται από δωρεές και χορηγίες. Η «Κιβωτός» δεν είχε άλλη πηγή εισοδήματος. Για κάποιο λόγο είμαι ο εχθρός του ελληνικού κράτους και όχι μόνο».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό