18.8 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

‘Ο Ζορζίνιο δεν είναι εκτελεστής πέναλτι, καλύτερα θα τα είχε πάει ο Ινσίνιε’

Ειδήσεις Ελλάδα

ΜΟΥΝΤΙΑΛ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ
13.11.2021 | 15:45

Ο Ζορζίνιο με τη φανέλα της Ιταλίας στην αναμέτρηση κόντρα στην Ελβετία για τα προκριματικά του Μουντιάλ | 13 Νοεμβρίου 2021
@2021 GREGORIO BORGIA/AP IMAGES

Ο πρόεδρος της Νάπολι, Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις, υποστήριξε μετά το χαμένο πέναλτι του Ζορζίνιο απέναντι στην Ελβετία πως ο μέσος της Τσέλσι δεν είναι κλασικός εκτελεστής, προσθέτοντας πως θα ήταν καλύτερα να έπαιρνε το χτύπημα ο Ινσίνιε.

Έχοντας κατακτήσει μέσα σε λίγους μήνες το Champions League και το Euro 2020 με καθοριστική μάλιστα συμβολή σε Τσέλσι και εθνική Ιταλίας, ο Ζορζίνιο είναι φέτος ένας από τους κυριότερους υποψηφίους για την κατάκτηση της Χρυσής Μπάλας για το 2021.

Ωστόσο το τελευταίο διάστημα δεν βρίσκεται στο καλύτερο φεγγάρι όταν πηγαίνει στην άσπρη βούλα και αυτό φάνηκε και το βράδυ της Παρασκευής, όταν ήταν απελπιστικά άστοχος στο 90ο λεπτό απέναντι στην Ελβετία για να κάνει το “0 στα 3” στις τρεις τελευταίες εκτελέσεις πέναλτι που έχει αναλάβει για λογαριασμό της σκουντρα ατζούρα (στον τελικό του Euro και σε δύο ματς των προκριματικών του Μουντιάλ).

Με αυτή την αποτυχία μάλιστα ο μέσος της Τσέλσι έχασε χρυσή ευκαιρία να στείλει απευθείας την πρωταθλήτριας Ευρώπης στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου δίνοντας χαρακτήρα-θρίλερ στα ματς της τελευταίας αγωνιστικής του 3ου ομίλου, με τον Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις να ρίχνει τη σπόντα του για την επιλογή των Ιταλών να επιλέξουν τον Ζορζίνιο και όχι τον Ινσίνιε για την εκτέλεση.

“Λυπάμαι που πάντα ζητούν από εκείνους που δεν είναι κλασικοί εκτελεστές να χτυπήσουν τα πέναλτι. Εάν θα είχε αναλάβει την εκτέλεση Ινσίνιε σε περίπτωση που είχε μείνει στον αγωνιστικό χώρο;

Ίσως να ήταν καλύτερα αν το χτυπούσε ο Ινσίνιε”, τόνισε ο πρόεδρος της Νάπολι για τον επιθετικό και αρχηγό των παρτενοπέι, που ήταν στο αρχικό σχήμα της ομάδας του Ρομπέρτο Μαντσίνι αλλά παραχώρησε τη θέση του στο 79ο λεπτό στον Ρασπαντόρι.

σχετικα αρθρα

Μαντσίνι: “Ήταν σωστό που χτύπησε το πέναλτι ο Ζορζίνιο”

Προκριματικά Μουντιάλ: Η Αγγλία διέλυσε την Αλβανία, ο Ζορζίνιο “κρέμασε” την Ιταλία στο 90′

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό