17.4 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ο Ζελένσκι ζητά από το Ισραήλ να μεσολαβήσει για διαπραγματεύσεις

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Ουκρανός πρόεδρος  Βολοντίμιρ Ζελένσκι ζήτησε από τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Ναφτάλι Μπένετ να μεσολαβήσει στις διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία, μετέδωσε το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων UNIAN .

«Ο πρόεδρος Ζελένσκι ζήτησε από τον πρωθυπουργό του Ισραήλ να γίνει μεσολαβητής στις διαπραγματεύσεις με τη Ρωσική Ομοσπονδία», αναφέρει το ουκρανικό πρακτορείο .

Ο σύμβουλος του επικεφαλής του γραφείου του Ζελένσκι, Μιχαήλ Ποντόλιακ, σε συνέντευξή του στο UNIAN, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο συζήτησης για το ουδέτερο καθεστώς της Ουκρανίας με ένα «σαφές πακέτο εγγυήσεων ασφαλείας».

Ο Ζελένσκι έχει εκφράσει προηγουμένως ετοιμότητα για διαπραγματεύσεις.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Προέδρου της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ πρότεινε τη διεξαγωγή συνάντησης των αντιπροσωπειών των δύο χωρών στο Μινσκ. Ωστόσο, αργότερα έγινε γνωστό ότι στο Κίεβο εγκατέλειψαν τις διαπραγματεύσεις στο Μινσκ, επιλέγοντας αντ ‘αυτού τη Βαρσοβία, και στη συνέχεια η ουκρανική πλευρά, σύμφωνα με τον Πεσκόφ, «εγκατέλειψε εντελώς την επικοινωνία».

Πάντως στις τελευταίες του δηλώσεις ο Πούτιν για το θέμα ανέφερε : «Δεν περιμένω συμφωνία με μία συμμορία ναρκομανών και νεοναζί που εγκαταστάθηκαν στο Κίεβο και πήραν ομήρους όλο τον ουκρανικό λαό»  είπε Ρ  μιλώντας στη σύσκεψη του Συμβουλίου Ασφαλείας της χώρας. Και κάλεσε τον Ουκρανικό στρατό να καταθέσει τα όπλα.

Όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό από το naftemporiki.gr

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό