25.8 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Ο “Εξορκιστής” αποσύρεται με την ισχυρότερη έκδοση!

Ειδήσεις Ελλάδα

Εδώ και μία 5-ετία περίπου, ο “Δαίμονας” της Dodge, η πανίσχυρη έκδοση του Challenger SRT που εξοπλίζεται με έναν supercharged V8 κινητήρα χωρητικότητας 6.2 λίτρων και απόδοσης άνω το 800 ίππων, βασιλεύει στον κόσμο των muscle cars. Ακόμα και αν υστερεί στις στροφές, το SRT Demon καλύπτει το χαμένο έδαφος στις ευθείες – για την ακρίβεια εξειδικεύεται σε αυτές με τρόπο που οι ανταγωνιστές του δεν μπορούν να απαντήσουν. Ευτυχώς όμως υπάρχει η Hennessey Performance που βρήκε το αντίδοτο για τον Δαίμονα και αυτό ονομάζεται Εξορκιστής!

Πρόκειται για την “Exorcist” Chevrolet Camaro ZL1 Final Edition που παρουσιάζεται από τον αμερικανικό βελτιωτικό οίκο ως το τελευταίο αντίο στο βενζινοκίνητο muscle car που όπως έχει δηλώσει η Chevrolet θα αποσυρθεί το 2024 βάζοντας τελεία στην πορεία της 6ης γενιάς της Camaro που πραγματοποίησε το ντεμπούτο της το 2016. Όπως ανακοίνωσε η Hennessey, η παραγωγή του Εξορκιστή θα περιοριστεί στα 57 αυτοκίνητα ως ένα είδος φόρου τιμής στη ζωή της Camaro. Κάτω από το καπό δε, βρίσκεται ένας supercharged V8 με χωρητικότητα 6.2 λίτρων που είναι ικανός για πάνω από 1.000 άλογα και 1.250 Nm ροπής και όπως καταλαβαίνεις, ανοίγει τις πύλες για την κόλαση όταν καλείται να απελευθερώσει τις δυνατότητες του.

Τα πρώτα 100 km/h από στάση έρχονται σε 2.1 δευτερόλεπτα, ακριβώς όσο χρειάζεται και το Dodge Challenger SRT Demon 170 και λιγότερο από οποιοδήποτε άλλο μοντέλο έχει λανσάρει στην αγορά η Hennessey, συμπεριλαμβανομένου του Venom! Από εκεί και πέρα, ο Εξορκιστής ολοκληρώνει το 400άρι σε μόλις 9.57 δευτερόλεπτα και δεν σταματά να επιταχύνει μέχρι την μέγιστη ταχύτητα των 349 km/h! Εκτός από τις αλλαγές που είναι απαραίτητες στα μηχανικά για αυτού του είδους τα νούμερα (βλ. μεγαλύτερο supercharger, αναβαθμισμένο σύστημα τροφοδοσίας καυσίμου, νέους εκκεντροφόρους, νέα εισαγωγή αέρα και εξαγωγή κ.ά.), η κορυφαία έκδοση της Camaro ξεχωρίζει από όλες τις υπόλοιπες χάρη στη μεγάλη αεροτομή στο πίσω μέρος, τις νέες ζάντες ελαφρού κράματος, τις μεγάλες απολήξεις της εξάτμισης και φυσικά, από την μοναδική πλακέτα με τον αριθμό του κάθε αυτοκινήτου. Αυτά όμως δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία. Αυτό που έχει, είναι το θέαμα και ο απόκοσμος ήχος του θηριώδους V8 που θα μου επιτρέψεις να πω ότι θα μας λείψει πάρα, μα πάρα πολύ στην εποχή της ηλεκτροκίνησης. Κι αν παράκαμψες το , θα σε παροτρύνω να αναθεωρήσεις την επιλογή σου, να ανεβάσεις την ένταση και να απολαύσεις την βίαιη χροιά του… τετραψήφιου, αμερικάνικου κινητήρα!

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό