23.6 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Ο Ελίασον γύρισε στον τόπο του περσινού μαρτυρίου και έκανε την καλύτερη φετινή του εμφάνιση

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Νίκλας Ελίασον επέστρεψε στον τόπο του περσινού του μαρτυρίου και αυτή τη φορά η κατάληξη ήταν εντελώς διαφορετική, καθώς ο Σουηδός μεσοεπιθετικός έκανε ίσως την καλύτερη εμφάνισή του και πέτυχε το πρώτο γκολ με τα κιτρινόμαυρα σε επίσημο ματς.

Η ΑΕΚ επέστρεψε στη δράση με μια δύσκολη νίκη κόντρα στον Αστέρα στην Τρίπολη, μιας και το 3-0 δεν ήρθε καθόλου εύκολα. Οι Αρκάδες ήταν εξαιρετικοί στο πρώτο μέρος, ωστόσο ο Καστάνιο άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες και η Ένωση εκμεταλλεύτηκε το αριθμητικό πλεονέκτημα, κυριάρχησε πλήρως και καθάρισε το παιχνίδι.

Ίσως το σημαντικότερο “κέρδος” της ΑΕΚ χθες, πέραν φυσικά των τριών βαθμών σε μια πολύ δύσκολη έδρα, ήταν η εμφάνιση του Νίκλας Ελίασον. Ο Σουηδός μεσοεπιθετικός επέστρεψε στο γήπεδο που υπέστη κάταγμα περόνης πέρυσι και έμεινε εκτός δράσης για μήνες.

Στο ίδιο γήπεδο ο Ελίασον πέτυχε το πρώτο του γκολ σε επίσημα παιχνίδια με την Ένωση και μαζί με την ασίστ στο δεύτερο γκολ με την κεφαλιά του Μοχαμάντι συμπλήρωσε την καλύτερη εμφάνισή του φέτος.

Ο Ελίασον συνέκλινε και στον άξονα και βρήκε το γκολ

Ο Αλμέιδα παρέταξε την ΑΕΚ με τον κλασικό σχεδιασμό και η συνταγή άλλαξε ελάχιστα. Ο Νίκλας Ελίασον (19) έπαιξε στο δεξί άκρο της επίθεσης και “παρέκλινε” ελάχιστα. Ο Τσούμπερ (10) που ήταν στο αριστερό άκρο της επίθεσης συνέκλινε αρκετά προς τον άξονα και μάλιστα ήταν πιο μπροστά από τον “φουνταριστό” Αραούχο.

Με τον Αλμείδα στο τιμόνι της Ένωσης ο δεξιός εξτρέμ (είτε αυτός είναι ο Ελίασον είτε ο Άμραμπατ) μένει πιο κοντά στη γραμμή και αυτός που παίζει στα αριστερά συγκλίνει προς τον άξονα. Συνήθως ο Ελίασον έπαιζε πιο κοντά στην πτέρυγα, όμως στην Τρίπολη κινήθηκε και πιο κεντρικά.

Το δίκτυο μεταβιβάσεων της ΑΕΚ κόντρα στον Αστέρα

Ο Σουηδός έπαιξε σε όλο το παιχνίδι κόντρα στους Αρκάδες και είχε μια πολύ μεστή εμφάνιση. Συνολικά είχε 53 ενέργειες με την μπάλα, όμως στην περιοχή πάτησε ελάχιστα με τρεις ενέργειες και μια εξ αυτών το γκολ που πέτυχε και άνοιξε τον δρόμο για το τρίποντο της ΑΕΚ. Κατά κύριο λόγο έπαιξε στα δεξιά, όμως είχε και ενέργειες στα αριστερά, όπως βλέπουμε και στο γράφημα της Opta/Stats Perform.

Ο Ελίασον κινήθηκε (και) εκεί καθώς ανέλαβε και την εκτέλεση στατικών φάσεων και από τα αριστερά. Από μια εξ αυτών (εν προκειμένω ένα κόρνερ) έβγαλε και την ασίστ στο γκολ του Μοχαμάντι.

Οι ενέργειες του Ελίασον κόντρα στον Αστέρα

Σε αυτό το ματς ο Ελίασον δεν άφησε τον συνηθισμένο ρόλο του δημιουργού, που έχει σε όλη τη διαδρομή του στην ΑΕΚ. Ήταν ο κορυφαίος δημιουργός της Ένωσης έχοντας τρεις key passes. Συνολικά είχε 30/35 εύστοχες πάσες και οι περισσότερες εξ αυτών ήταν στο επιθετικό τρίτο των κιτρινόμαυρων (18/22).

Μαζί με το γκολ που πέτυχε είχε και άλλη μια τελική προσπάθεια εκτός περιοχής, η οποία όμως δεν είχε την κατάληξη που θα ήθελε. Ο Ελίασον δείχνει ότι έχει ξεπεράσει τον “σκόπελο” και στο ψυχολογικό κομμάτι, κάτι που φάνηκε και στις δηλώσεις του αμέσως μετά το ματς.

Ο Αλμέιδα έχει μοιράσει τον χρόνο στη συγκεκριμένη θέση ανάμεσα σε αυτόν και τον Άμραμπατ, με τον Ελίασον να παίζει κατά κύριο λόγο στη Stoiximan Super League. Το “μοίρασμα” αυτό φαίνεται ότι του έχει βγει, μιας και οι δύο ποδοσφαιριστές αποδίδουν αρκετά καλά και δεν έχουν πρόβλημα σε αυτό.

Το πιθανότερο είναι ότι ο Άμραμπατ (που δεν έπαιξε καθόλου στην Τρίπολη), να παίξει στη Μασσαλία, επομένως ο Ελίασον (εκτός απροόπτου πάντα) να παίξει ξανά βασικός στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό