23.7 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Ο Εκόνγκ της… χάραξε τον δρόμο και η Νιγηρία προκρίθηκε στον τελικό του Copa Africa

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Νιγηρία πανηγύρισε μία σπουδαία νίκη επί της Νότιας Αφρικής στη διαδικασία των πέναλτι (1-1 η κανονική διάρκεια) και προκρίθηκε στον μεγάλο τελικό του Copa Africa. Ο Γουίλιαμ Τρουστ-Εκόνγκ του ΠΑΟΚ σκόραρε από τα «11» βήματα στο 67ο λεπτό, ενώ τα κατάφερε ξανά και στη ψυχοφθόρα διαδικασία στη συνέχεια.

Ο αμυντικός του «Δικεφάλου του Βορρά» ήταν αυτός ο οποίος είχε ανοίξει το σκορ στο 67ο λεπτό. Ψύχραιμος και βέβαιος για την εκτέλεσή του, νίκησε τον αντίπαλο τερματοφύλακα και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Η Νότια Αφρική, όμως, πλήγωσε τη Νιγηρία με τον… ίδιο τρόπο.

Ο Τεμπόχο Μοκοεάνα στο 90ο λεπτό της αναμέτρησης κατάφερε να ισοφαρίσει και έστειλε το ματς στην παράταση. Εκεί, το 1-1 παρέμεινε μέχρι και το σφύριγμα της λήξης και οι δύο ομάδες έλυσαν τις διαφορές του στα πέναλτι. Η Νιγηρία επικράτησε με 4-2, ο Τρουστ-Εκόνγκ σκόραρε ξανά από την άσπρη βούλα και η χώρα του προκρίθηκε στον μεγάλο τελικό.

Έτσι, η Νιγηρία αναμένει τον νικητή της αναμέτρησης ανάμεσα στην Ακτή Ελεφαντοστού και την Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό (07/02, 22:00, ώστε να μάθει τον αντίπαλό της για την κούπα. Παράλληλα, αυτό σημαίνει πως ο Τρουστ-Εκόνγκ θα χρειαστεί να παραμείνει μερικές ημέρες ακόμη για το Copa Africa εκτός πλάνων του ΠΑΟΚ, ο οποίος έχει και το σπουδαίο ντέρμπι με την ΑΕΚ την Κυριακή (11/02, 20:00).

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό