18.2 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Ο δρόμος προς τον τελικό της Euroleague για ΠΑΟ και ΟΣΦΠ

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Μπασκόνια νίκησε την Βίρτους Μπολόνια (89-77) με έναν τρομερό και φοβερό Χάουαρντ και έγινε η 8η ομάδα που κλειδώνει την θέση της στα play-off της Euroleague, όπου θα αντιμετωπίσει τη Ρεάλ Μαδρίτης σε έναν ισπανικό «εμφύλιο». Έτσι, πλέον, έχουμε μπροστά μας όλη τη διαδρομή που χρειάζεται να πραγματοποιήσουν Παναθηναϊκός AKTOR και Ολυμπιακός για να φτάσουν στο μεγάλο τελικό στο Βερολίνο.

Οι «πράσινοι» στα play-off θα τεθούν αντιμέτωποι με την Μακάμπι Τελ Αβίβ με πλεονέκτημα έδρας, η οποία επικράτησε της Μπασκόνια στο πρώτο ματς στα play-in. Και τα δύο πρώτα παιχνίδια στο ΟΑΚΑ έχουν ήδη γίνει sold out, με την ομάδα του Εργκίν Αταμάν να περιμένει τον νικητή του Μονακό – Φενέρμπαχτσε στο Final Four, εφόσον φυσικά προκριθεί.

Από την άλλη μεριά, οι Πειραιώτες έχουν απέναντί τους την Μπαρτσελόνα, αλλά με μειονέκτημα έδρας. Η 9η μέρα του Μαΐου θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον οργανισμό του Ολυμπιακού, αφού οι «ερυθρόλευκοι» θα υποδεχθούν τους «μπλαουκράνα» στο ΣΕΦ για το Game 4 και η ποδοσφαιρική ομάδα θα φιλοξενήσει την Άστον Βίλα για τη ρεβάνς των ημιτελικών του Conference League, υπό την προϋπόθεση ότι η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα θα έχει πάρει τουλάχιστον μία νίκη έως τότε.

Από εκεί και πέρα, ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί είτε με τη Ρεάλ Μαδρίτης, είτε με την Μπασκόνια στα ημιτελικά του Final Four για μία θέση στον τελικό. Συνεπώς είναι δεδομένο πως για να επιστρέψει στον τελικό χρειάζεται δύο προκρίσεις εις βάρος ισπανικών ομάδων. Επισημαίνεται πως με τον Παναθηναϊκό AKTOR μπορεί να συναντηθεί μόνο στον τελικό, εφόσον αμφότεροι πανηγυρίσουν διαδοχικές προκρίσεις έως εκεί.

Τα ζευγάρια στα play-off της Euroleague και η θέση που κατέλαβαν

Ρεάλ Μαδρίτης (1) – Μπασκόνια (8)Μπαρτσελόνα (4) – Ολυμπιακός (5)Παναθηναϊκός AKTOR (2) – Μακάμπι Τελ Αβίβ (7)Μονακό (3) – Φενέρμπαχτσε (6)

Τα ζευγάρια στο Final Four της Euroleague

Ρεάλ Μαδρίτης ή Μπασκόνια – Μπαρτσελόνα ή ΟλυμπιακόςΠαναθηναϊκός AKTOR ή Μακάμπι Τελ Αβίβ – Μονακό ή Φενέρμπαχτσε

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό