22.5 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Ο Γκασπερίνι σέβεται τον Ολυμπιακό

Ειδήσεις Ελλάδα

«Αύριο θα είναι ένα παιχνίδι μεγάλης αξίας», υπογράμμισε ο Τζιαν Πιέρο Γκασπερίνι στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του αυριανού πρώτου αγώνα της Αταλάντα με τον Ολυμπιακό, για τα πλέι οφ του Europa League.

«Είναι πάντα ένας ευρωπαϊκός αγώνας, ακόμα κι αν δεν είναι το Champions League. Αλλά όταν προχωράει αυτή η διοργάνωση αποκτά πολύ κύρος και συναντάς πολύ δυνατές ομάδες. Το να παίζεις τρία χρόνια στο Champions League έχεις συνηθίσει τους πάντες λίγο πολύ καλά (γέλια), το Champions League μας έδωσε εμπειρία», συνέχισε ο Ιταλός τεχνικός.

«Η κατάκτηση του Europa League; Δεν νομίζω ότι είναι σωστό να το συζητάμε εμείς, υπάρχουν ομάδες μεγάλης φήμης, στην Ιταλία υπάρχουν πολλές ομάδες που δεν μπορούν να βγουν στην Ευρώπη, είμαστε σε αυτή τη διοργάνωση, θα καταλάβετε αύριο ότι θα είναι ένα παιχνίδι μεγάλης αξίας», πρόσθεσε ο Γκασπερίνι.

Και συμπλήρωσε: «Συναντάμε μια ομάδα που είναι πρώτη στο πρωτάθλημα, θέλουμε να μετρήσουμε τους εαυτούς μας για να καταλάβουμε το επίπεδό μας και να βελτιωθούμε, αλλά δεν μπορούμε να έχουμε την κατάκτηση του Europa League ως στόχος μας».

Όσο για τον Ολυμπιακό; «Δεν χρειάζεται να τον παρουσιάσω, είναι μια ομάδα που κυριαρχεί στο πρωτάθλημα και δεν έχει χάσει, έχει πολύ μεγάλο επιτελείο, εναλλάσσεται μεταξύ 4-3-3 και 4-2-3-1, γνωρίζουμε τον Μανωλά και τον Σωκράτη, αλλά και στην επίθεση έχουν διαφορετικές εναλλακτικές, υπάρχουν γρήγοροι και επικίνδυνοι παίκτες. Θα είναι ένας αγώνας διεθνούς αξίας».

Όσο για το αν ο Μαλινάφσκι είναι το «κλειδί», είπε ότι «ο Μαλινόφσκι έκανε καλά ένα μεγάλο κομμάτι του αγώνα με τη Γιουβέντους, αλλά προέρχεται από όχι τόσο καλούς αγώνες. Όλοι είναι πολύ σημαντικοί παίκτες, παλεύω να κάνω την σύνθεση».

Αναφορικά με τους τραυματίες, ανέφερε: «Η κατάσταση του Ζαπάτα είναι αρκετά γνωστή, η απουσία θα είναι μεγάλη. Παλομίνο και Μίραντσουκ δεν θα ανακάμψουν βραχυπρόθεσμα, είμαστε αυτοί της περασμένης Κυριακής, ελπίζουμε να μην χάσουμε κανένα».

 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό