21.4 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Ο Βρετανός Μαρκ Τόμσον νέος επικεφαλής

Ειδήσεις Ελλάδα

Σε έναν βετεράνο των μέσων ενημέρωσης, τον Βρετανό Μαρκ Τόμσον, πρώην επικεφαλής του BBC και της εφημερίδας New York Times, ανέθεσε την Τετάρτη ο όμιλος Warner Bros. Discovery τη διεύθυνση του ειδησεογραφικού καναλιού CNN, το οποίο αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια κρίση ταυτότητας και τηλεθέασης.

Στα 66 του, ο Τόμσον διαδέχεται τον πρόεδρο-διευθύνοντα σύμβουλο του CNN Κρις Λιχτ, ο οποίος οδηγήθηκε στην έξοδο τον περασμένο Ιούνιο, έπειτα από μόλις έναν χρόνο θητείας. Αφορμή στάθηκε η πτώση της τηλεθέασης αλλά και η αντιπαράθεση για μια εκπομπή που θεωρήθηκε υπερβολικά ευνοϊκή για τον Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Τόμσον θα αναλάβει τη δύσκολη αποστολή να αυξήσει την τηλεθέαση του CNN, που έχει υποχωρήσει απέναντι στους βασικούς ανταγωνιστές του, το Fox News και το MSNBC, τόσο κατά τη διάρκεια των προκριματικών προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ, όσο και κατά την προεκλογική εκστρατεία του 2024.

«Ο Μαρκ είναι πραγματικά καινοτόμος, μεταμόρφωσε και οδήγησε στην ψηφιακή εποχή δύο θεσμούς της δημοσιογραφίας, από τους πιο σεβαστούς στον κόσμο», είπε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Warner Bros. Discovery, Ντέιβιντ Ζάσλαβ.

«Ο κόσμος χρειάζεται τώρα, περισσότερο από ποτέ άλλοτε, αξιόπιστες και ακριβείς πληροφορίες και δεν είχαμε ποτέ στο παρελθόν τόσα μέσα για να ανταποκριθούμε σε αυτήν την ανάγκη, τόσο στη χώρα μας όσο και στο εξωτερικό», είπε ο ίδιος ο Τόμσον, που θα αναλάβει καθήκοντα στις 9 Οκτωβρίου.

Ο Τόμσον ήταν γενικός διευθυντής του BBC από το 2004 μέχρι το 2012, όταν ανέλαβε πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της New York Times (μέχρι το 2020). Υπό τη διοίκησή του η αμερικανική εφημερίδα «μεταμορφώθηκε», προσαρμόστηκε στην ψηφιακή εποχή και αύξησε τους συνδρομητές της (περίπου 10 εκατομμύρια το 2023).

Μετά την «εποχή Τραμπ» η τηλεθέαση του CNN άρχισε να υποχωρεί. Στα τέλη του 2021 το κανάλι απέλυσε έναν από τους γνωστότερους παρουσιαστές του, τον Κρις Κουόμο, επειδή βοήθησε τον αδελφό του, τον πρώην κυβερνήτη της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο, να αποκρύψει καταγγελίες περί σεξουαλικής παρενόχλησης.

Στη συνέχεια ο Τζεφ Ζούκερ, ο διευθυντής του καναλιού, παραιτήθηκε τον Φεβρουάριο του 2022, όταν αποκαλύφθηκε ότι διατηρούσε κρυφό δεσμό με μια συνάδελφό του.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό