21 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ο Βελόπουλος δεν ενοχλήθηκε από το ομοφοβικό καρναβάλι με «θύμα» τον Κασσελάκη

Ειδήσεις Ελλάδα

Την πολυσυζητημένη αφίσα της ταινίας «Αδέσποτα Κορμιά», με το ομοφοβικό ομοίωμα του Στέφανου Κασσελάκη στην Κέρκυρα, συνέδεσε ο Κυριάκος Βελόπουλος από βήματος Βουλής, προκαλώντας αντιδράσεις από τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ.

«Τη βλασφημία την παρουσιάζετε ως τέχνη αλλά στην Κέρκυρα, θέλετε να λογοκρίνετε το καρναβάλι όπου υπήρχε ομοίωμα του Στέφανου Κασσελάκη», ανέφερε αρχικώς ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, συμπληρώνοντας μάλιστα, λέγοντας πως «δεν καταλαβαίνω, τι είναι ο κ. Κασσελάκης; Είναι το ιερό τοτέμ, ενώ ο Ιησούς πρέπει να καεί στην πυρά;».

Άμεσα υπήρξαν τα αντανακλαστικά εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματος, Θεόφιλο Ξανθόπουλο, να χαρακτηρίζει την παρέμβαση Βελόπουλου «φάουλ».

«Επειδή όλοι εσείς στην Ελληνική Λύση κραδαίνετε μονίμως την ελληνικότητα, να σας θυμίσω την ιστορία του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου και το λόγο που κλήθηκε να απολογηθεί στην Ιερά Εξέταση», ανέφερε ο βουλευτής, σχολιάζοντας πως το καρναβάλι δεν είναι τέχνη, αλλά λαϊκό δρώμενο.

Ο Κυριάκος Βελόπουλος πάντως επέμεινε, δείχνοντας στο Σώμα φωτογραφία από διαδήλωση της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας. «Ορίστε δείτε εδώ έχω σύνθημα σε διαδήλωση ΛΟΑΤΚΙ: “Έλληνα λεβέντη, στον τάφο σου θα κάνουμε ροζ γλέντι”, αναφέρει. Αυτά δεν σας ενοχλούν;» διερωτήθηκε, σχολιάζοντας πως «σε αντίθεση με εσάς εμείς στην Ελληνική Λύση μπορούμε να πούμε: είμαι πατέρας, είμαι άνδρας, είμαι Έλληνας, είμαι χριστιανός. Θα τα λέω είτε σας αρέσει είτε όχι».

Ο Στέφανος Κασσελάκης προσερχόμενος χθες στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Τεχνόπολη, ρωτήθηκε για τις ντροπιαστικές εικόνες από την Κέρκυρα αλλά δε θέλησε να απαντήσει. 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό