18.7 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Ο ασυγκράτητος Λιβάι Γκαρσία δεν είναι για ροζ φανελάκι

Ειδήσεις Ελλάδα

Η ΑΕΚ προετοιμάζεται για τον ντέρμπι της Τούμπας με τον ΠΑΟΚ (11/02, 20:00, Novasports Prime και LIVE από το SPORT24) κι η εικόνα του Λιβάι Γκαρσία δίνει την απάντηση στο ερώτημα για την κορυφή της επίθεσης.

Απολύτως λογικό είναι όταν ένας φορ περιοχής σκοράρει επτά φορές στα τελευταία τρία παιχνίδια του με την ομάδα στην οποία αγωνίζεται, να νιώθει ότι θα πρέπει να είναι βασικός και στο επόμενο.

Ο Εζεκιέλ Πόνσε απάντησε με κανονιοβολισμούς στο ερώτημα αν ήταν σωστή η απόκτησή του από την ΑΕΚ το περασμένο καλοκαίρι, σε μία περίοδο μάλιστα που η ομάδα είχε απόλυτη ανάγκη τα γκολ του, έχοντας εκτός μάχης τον βασικό επιθετικό της.

Αυτό ακριβώς όμως, είναι ο Λιβάι Γκαρσία: ο βασικός κυνηγός της! Ο ποδοσφαιριστής που μεταλλάχθηκε μέσα σε μια σεζόν από ένας προβληματισμένος εξτρέμ σε υπερόπλο στην κορυφή της επίθεσης, είναι και πάλι καλά.

Το έδειξε με την ολιγόλεπτη συμμετοχή του κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης, η οποία ανάγκασε τον Δημήτρη Μελισσανίδη να κατέβει στα αποδυτήρια, αλαλάζοντας (τρεις φορές): “είσαι παικταράς ρε, δεν σε πουλάω”.

Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε αν ο πρόεδρος της ΑΕΚ έχει εκ νέου “ενοχλήσεις” για την πώληση του κορυφαίου (αγωνιστικού) περιουσιακού στοιχείο της ομάδας, τις προθέσεις του πάντως, τις βροντοφώναξε!

Αυτός είναι που αλλάζει τα δεδομένα, όταν είναι σε φουλ φόρμα και ρυθμό.

Το “τρικ” κι η συνύπαρξη

Δεν είναι ο Λιβάι Γκαρσία για να φοράει το ροζ φανελάκι περιμένοντας να περάσει το 60ο λεπτό, ώστε να μπει στο παιχνίδι.

Όχι ασφαλώς ότι αυτός ο ρόλος είναι υποτιμητικός, αντιθέτως τώρα που η ομάδα δεν έχει παιχνίδια μεσοβδόμαδα, η επιστροφή στο αγαπημένο 60’-30’, ή 65’-25’ του Αλμέιδα -στο κόλπο δηλαδή με τις μαζεμένες αλλαγές στην τελική ευθεία κάθε αναμέτρησης ώστε το σύνολο να φορτσάρει, παρά να διαχειρίζεται αποτελέσματα-, η χρησιμότητα όσων μπαίνουν αλλαγή είναι υψίστης σημασίας για το σχέδιο του προπονητή.

Οι αλλαγές ωστόσο, είναι πέντε κι υπάρχουν επιπλέον έξι άτομα που πρέπει να παίξουν όλο το παιχνίδι. Ο Γκαρσία πρέπει να είναι ο ένας από αυτούς, εκτός εάν ο προπονητής έχει διαγνώσει ότι δεν έχει έρθει ακόμα στο επίπεδο της φυσικής κατάστασης που να του επιτρέπει ανάλογη χρονικά συμμετοχή.

Απ’ όσα είδαμε πάντως τα λίγα λεπτά με τον Αστέρα, αλλά και από την εικόνα που ο πρώτος σκόρερ της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα (με εννέα γκολ σε ισάριθμα ματς!) εμφανίζει στις προπονήσεις, φαίνεται ότι είναι απόλυτα έτοιμος για να ηγηθεί στην προσπάθεια νίκης, στο πολύ μεγάλο παιχνίδι της Τούμπας, την ερχόμενη Κυριακή (11/02, 20:00, Novasports Prime και LIVE από το SPORT24).

Τώρα, όσον αφορά στη νέα μόδα που φοριέται από το ερώτημα αν θα μπορούσαν οι δύο τους (Γκαρσία και Πόνσε) να παίξουν μαζί, ο προπονητής δεν ήταν αρνητικός όταν ρωτήθηκε σχετικά.

Μάλιστα, σε διαστήματα προπονήσεων φέρνει τον Λιβάι σε ρόλους κοντινούς στον Αργεντινό, χρησιμοποιώντας τον πρώτο στα άκρα της επίθεσης.

Δεν είναι σίγουρα κάτι που αναμένεται να δούμε στο ξεκίνημα του αγώνα, αλλά δεν αποκλείεται να το εφαρμόσει ο Αλμέιδα σε περίπτωση που κρίνει ότι η ομάδα του το χρειάζεται.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό