23 C
Athens
Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Ο απατεώνας του Tinder: Η ιστορία του «πρίγκιπα των διαμαντιών» που σπάει κάθε ρεκόρ στο Netflix

Ειδήσεις Ελλάδα

 

Τεράστια επιτυχία γνωρίζει το νέο ντοκιμαντέρ του Netflix, «Ο Απατεώνας του Tinder» (The Tinder Swindler), που έχει καταφέρει μέσα σε λίγες μέρες να καθηλώσει τους συνδρομητές.

Πρόκειται για την αληθινή ιστορία ενός νεαρού άνδρα που παρίστανε τον δισεκατομμυριούχο στη γνωστή εφαρμογή γνωριμιών Tinder και εξαπατούσε γυναίκες αποσπώντας από αυτές τεράστια ποσά, τα οποία χρησιμοποιούσε για να κάνει μια πολυτελή ζωή.

Ποιος είναι ο« απατεώνας του Tinder»;

Ο λόγος για τον Σάιμον Λέβιεβ (Simon Leviev), ο οποίος γεννήθηκε στο Μπνέι Μπρακ ή Μπένε Μπεράκ, μία πόλη που βρίσκεται στη μεσογειακή παράκτια πεδιάδα του Ισραήλ, ανατολικά και σε πολύ μικρή απόσταση από το Τελ Αβίβ.

Το πραγματικό του ονοματεπώνυμο είναι Shimon Hayut.

Αποφάσισε να εγκαταλείψει την πατρίδα του το 2011, προκειμένου να αποφύγει να δικαστεί για εγκλήματα που σχετίζονταν με οικονομικές απάτες που είχε διαπράξει στα 20 περίπου χρόνια του. Κατευθύνθηκε στη Φινλανδία, όπου ξεκίνησε εξαπατά γυναίκες και να τους αποσπά χρήματα. Το 2015, εξέτισε δύο χρόνια στη φυλακή της χώρας, λόγω εξαπάτησης τριών γυναικών και μετά την αποφυλάκισή του το 2017, επέστρεψε στο Ισραήλ. Πριν προλάβει να συλληφθεί, δραπέτευσε ξανά, κατευθυνόμενος πίσω στην Ευρώπη, όπου ξεκίνησε και πάλι τη δράση του στο Tinder.

Από τα πρώτα του θύματα ήταν η Cecilie.

Πώς δρούσε ο «απατεώνας του Tinder»:

Το σχέδιό του ήταν το εξής: Συναντούσε γυναίκες στο Tinder, τις έκανε να πιστέψουν ότι ήταν ένας πλούσιος κληρονόμος που εργαζόταν στην επικίνδυνη επιχείρηση διαμαντιών και ξεκινούσε σχέσεις εξ αποστάσεως.
Όλο αυτό το διάστημα, «ταξίδευε για δουλειά» και ζούσε αφειδώς, σπαταλώντας τα χρήματα του προηγούμενου στόχου του.

Αφού έβγαινε με μια γυναίκα για λίγο, εξηγούσε ότι βρισκόταν σε κίνδυνο, έστελνε βίντεο με τον «σωματοφύλακά» του να αιμορραγεί και έλεγε στη φίλη του ότι έπρεπε να χρησιμοποιήσει μια πιστωτική κάρτα στο όνομα κάποιου άλλου για να μπορέσει να μην παρακολουθείται.

Οι φίλες του έστελναν πιστωτικές κάρτες, έπαιρναν δάνεια, ενώ πέταξαν κουβαλώντας τεράστια χρηματικά ποσά στις βαλίτσες τους, για να του τα δώσουν την ώρα που είχε ανάγκη όπως υποστήριζε. Τους υποσχέθηκε ότι θα τους τα επιστρέψει και εκείνες φυσικά τον πίστεψαν.

Όταν ερχόταν η στιγμή εκείνος τις πλήρωνε με ακάλυπτες επιταγές, ψεύτικα ρολόγια και τραπεζικά εμβάσματα που δεν έγιναν ποτέ. Καμία τους δεν γνώριζε ότι τα πλούτη που απολάμβαναν κάποια στιγμή μαζί του, προέρχονταν από άλλες γυναίκες, που είχαν μείνει πλέον μόνες, απατημένες, χρεωμένες και απελπισμένες για απαντήσεις.

Στη νέα σειρά του Netflix, οι τρεις γυναίκες από τη Νορβηγία, τη Σουηδία και την Ολλανδία αναλύουν τον τρόπο που εξαπατήθηκαν. Και οι τρεις ενώ πίστευαν πως η ζωή τους κυλούσε αρμονικά με τον νεαρό, δέχτηκαν κάποια στιγμή ένα μήνυμα από τον ίδιο που τους έγραφε πως είχε πέσει θύμα απαγωγής. Για να σωθεί χρειάζονταν χρήματα άμεσα που εκείνες όπως περιγράφουν δέχτηκαν να δώσουν.

Τώρα οι τρεις τους, έχουν δημιουργήσει ένα προφίλ στο GoFundMe για να βοηθήσουν στην προσπάθεια εξόφλησης των χρεών τους.

Η περιγραφή της σελίδας λέει: «Μάλλον είστε εδώ επειδή έχετε ακούσει για την ιστορία μας και σας ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να αναζητήσετε και να βρείτε αυτήν τη σελίδα. Οι τελευταίες μέρες ήταν ένα χάος και εμείς οι τρεις (Cecilie Fjellhøy, Pernilla Sjöholm και Ayleen Charlotte) έχουμε σοκαριστεί εντελώς από την πλημμύρα συμπόνιας και υποστήριξης από όλους. Η καθαρή αγάπη είναι μεγαλύτερη από ό,τι περιμέναμε ποτέ, και σας εκτιμούμε όλους τόσο πολύ».

Ο Simon Leviev γνώρισε τις δύο από τις τρεις γυναίκες που τον καταγγέλλουν στην εφαρμογή γνωριμιών Tinder. Γι’ αυτό και η νέα σειρά του Netflix έχει τίτλο «ο απατεώνας του Tinder».

Η σύλληψη στην Ελλάδα

Στην Ελλάδα συνελήφθη με πλαστό διαβατήριο στις 28 Ιουνίου του 2019. Έμεινε για λίγες μέρες στις φυλακές Κορυδαλλού και εκδόθηκε στο Ισραήλ απ’ όπου κατάγεται. Εκεί καταδικάστηκε σε φυλάκιση 15 μηνών κ αφέθηκε ελεύθερος λόγω καλής διαγωγής όταν εξέτισε το 1/3 της ποινής του.

Πού βρίσκεται σήμερα ο απατεώνας του Tinder

Τον Δεκέμβριο του 2019, καταδικάστηκε για κλοπή, απάτη και πλαστογραφία εγγράφων στο Ισραήλ—κατηγορίες του 2011, που δεν σχετίζονται με τα εγκλήματά του σε όλη την Ευρώπη—και καταδικάστηκε σε 15 μήνες φυλάκιση.

Μετά από πέντε μήνες φυλάκισης, αφέθηκε ελεύθερος λόγω καλής συμπεριφοράς.

Ο 31χρονος σήμερα Simon, ζει ελεύθερος στο Ισραήλ, σύμφωνα με τις ιστορίες του Instagram που εμφανίζονται στο The Tinder Swindler. Πριν βγει το ντοκιμαντέρ στο Netflix, ο λογαριασμός του ήταν ενεργός με σχεδόν 100.000 ακόλουθους, αν και είχε οριστεί ως ιδιωτικός.

Αλλά καθώς το ντοκιμαντέρ κέρδισε δημοτικότητα τις τελευταίες ημέρες, ο Simon απενεργοποίησε εντελώς το Instagram του.

Πριν διαγράψει τον λογαριασμό, έγραψε: «Σας ευχαριστώ για όλη την υποστήριξή σας.. Θα μοιραστώ τη δική μου πλευρά της ιστορίας μέσα στις επόμενες ημέρες πάντα με σεβασμό και ειλικρίνεια. Μέχρι τότε, σας παρακαλώ να έχετε ανοιχτά το μυαλό και την καρδιά σας».

Όπως μεταδίδουν οι Times of Israel, ο Simon Leviev δεν έχει κατηγορηθεί για εγκλήματα που μπορεί να έχουν συμβεί εκτός Ισραήλ, όπως για παράδειγμα συνέβη με τις Cecilie Fjellhøy, Pernilla Sjöholm και Ayleen Charlotte, που εμφανίζονται στο ντοκιμαντέρ του Netflix. Οι τρεις γυναίκες εξακολουθούν να εξοφλούν τα χρέη τους. Εξακολουθούν να βιώνουν την απελπισία, την ηθική και ψυχική κατάρρευση. Πλέον, όμως έχουν η μία την άλλη. Βρήκαν το θάρρος να πουν την ιστορία τους και αυτό σημαίνει πολλά, όχι μόνο για τις ίδιες.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram 

 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό