22.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Ο απίστευτος λόγος που ο Εμιλιάνο Μαρτίνες δεν αποβλήθηκε με δύο κίτρινες κάρτες

Ειδήσεις Ελλάδα

Σε ένα πρωτοφανές στιγμιότυπο, ο Εμιλιάνο Μαρτίνες δεν αποβλήθηκε παρά το γεγονός πως έλαβε δύο κίτρινες κάρτες στο παιχνίδι της Άστον Βίλα απέναντι στη Λιλ για τους «8» του Conference League, αφού η πρώτη είχε έρθει στην κανονική περίοδο της αναμέτρησης και η δεύτερη στη διαδικασία των πέναλτι, με συνέπεια να μην φύγει από το γήπεδο όπως προβλέπει ο κανονισμός της FIFA.

Τι λέει ο κανονισμός για την διαδικασία των πέναλτι

Αν οι ομάδες, οδηγηθούν στην «ρώσικη ρουλέτα», τότε, όλες οι κάρτες ακυρώνονται, με αποτέλεσμα αν κάποιος ποδοσφαιριστής έχει δεχθεί στην ροή του αγώνα, αυτή δεν ισχύει, καθώς τα πέναλτι είναι μια διαφορετική διαδικασία.

Το «τραγελαφικό», είναι ότι κανείς από τους παίκτες δεν γνώριζε τον κανονισμό. Μάλιστα, αρχηγός του αγγλικού κλαμπ, Ντούγκλας Λουίζ, πήγε προς τον διαιτητή του παιχνιδιού, για να λάβει εξηγήσεις, με αποτέλεσμα ο Ίβαν Κρούζλιακ να πάρει «πίσω» την απόφασή του.

Αναλυτικότερα, στον τελικό μεταξύ της Γαλλίας και της Αργεντινής, ο Μαρτίνες είχε προκαλέσει και πάλι τους φιλάθλους των «τρικολόρ», καθώς όταν πήρε το τρόπαιο του καλύτερου τερματοφύλακα του θεσμού, το τοποθέτησε πάνω στα γεννητικά του όργανα.

Για την ιστορία, η Άστον Βίλα προκρίθηκε έστω και στην διαδικασία των πέναλτι από την Λιλ 5-4 (2-1 κανονική διάρκεια), έχοντας ως καλύτερο παίκτη της, τον Εμιλιάνο Μαρτίνες. 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό