17.9 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Ο Αντύπας, ο Μητσοτάκης, η οπαδική βία και τα άκυρα του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ – Οικονομικός Ταχυδρόμος

Ειδήσεις Ελλάδα

Επικοινωνία

«Για την … επικοινωνία τα κάνεις όλα», για να παραφράσω το παλιό σουξέ του δημοφιλούς αοιδού Αντύπα, ταιριάζει γάντι στη σύσκεψη που έγινε χθες το μεσημέρι – είχε προαναγγελθεί εν χορδαίς και οργάνοις – στο Μέγαρο Μαξίμου με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη σχετικά με την οπαδική βία. Και με συμμετέχοντες τον πρόεδρο της UEFA κ. Αλεξάντερ Τσεφέριν, καθώς και τους μετόχους του «Βig 4» του ελληνικού ποδοσφαίρου, τους κκ Βαγγέλη Μαρινάκη, Γιάννη Αλαφούζο, Δημήτρη Μελισσανίδη και Αρτούρ Νταβιντιάν.

Μεγαλοστομίες

Τελικώς αποδείχθηκε άνθρακες ο θησαυρός. Απλώς με τη δολοφονία στη Νέα Φιλαδέλφεια από τις συμμορίες των κροατών, και την τραγική ανεπάρκεια της ΕΛ.ΑΣ. – την πλήρωσαν οι … τροχονόμοι! – ο κ. Μητσοτάκης έπρεπε να βγει από το κάδρο των πολιτικών ευθυνών. Δεν έχει περάσει και πολύς καιρός από την δολοφονία του Αλκη στη Θεσσαλονίκη και τις αντίστοιχες κυβερνητικές μεγαλοστομίες.

Τα ίδια

Αφού παρέμεινε ο κ. Γιάννης Οικονόμου στην θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, καθώς και ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., έπρεπε ο πρωθυπουργός να δείξει ότι είναι η … λύση και όχι το πρόβλημα – κάτι χαμηλόβαθμοι υπηρεσιακοί φταίνε! Γι΄ αυτό και οργανώθηκε – περίπου άρον άρον – η εν λόγω σύσκεψη. Τι έβγαλε; Οτι είπε ο τότε υφυπουργός Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης μετά την δολοφονία του Αλκη, ε, περίπου τα ίδια ανακοίνωσε και χθες ο κ. Μητσοτάκης.

Αισιοδοξία

Να μη το ξεχάσω, τόσο στον πρόεδρο της UEFA, όσο και στον πρωθυπουργό παραδόθηκαν και κάποια υπομνήματα. Ένα μάλιστα είναι αρκετά «ολιστικό», πράγμα που δείχνει ότι ο συγγραφέας και το επιτελείο του δούλεψαν αρκετά για να το συγκροτήσουν. Να έχει άραγε κάποια τύχη; Ο συγγραφέας του συνεχίζει να ελπίζει. Μπορεί να κάνει κι αλλιώς;

Εξαιρετικά

Και για να κλείσω με τον Αντύπα, από το γνωστό σουξέ, που προανέφερα «Mα θα ‘ρθει κάποτε η ώρα, και δε θα ξέρεις που χρωστάς». Εξαιρετικά αφιερωμένο, όπως έλεγαν και οι παλιοί ερασιτέχνες ραδιοπειρατές….

Επενδυτική βαθμίδα

Αν και βρισκόμαστε μόνο στα μέσα του Αυγούστου ο χρηματοπιστωτικός τομέας της οικονομίας και όχι μόνο, αλλά και αρκετοί ισχυρού βεληνεκούς επιχειρηματίες, περιμένουν με μεγάλη αγωνία την απόκτηση της επενδυτικής βαθμίδας της ελληνικής οικονομίας. Είναι βέβαιο, ότι παρά διεθνείς αναστατώσεις – μικρές και μεγάλες – η εγχώρια οικονομία θα αλλάξει status, από πολλές απόψεις και σε διάφορα επίπεδα.

Κεφάλαια

Εκτός των άλλων θα εισρεύσουν και αρκετά κεφάλαια, που τώρα λόγω της σημερινής διαβάθμισης της ελληνικής οικονομίας, εμποδίζονται. Το Χρηματιστήριο είναι ένα από αυτά τα κανάλια.

Αναμονή

Κατά τα λεγόμενα, λοιπόν, ανθρώπων που είναι σε θέση να γνωρίζουν η αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας δεν αναμένεται στις επόμενες εβδομάδες. Εκτιμάται ωστόσο ότι αυτό θα συμβεί ως το τέλος του χρόνου. Δεν γνωρίζω πόσες ημέρες θα κρατήσουν «οι χοροί και τα πανηγύρια» αφού συμβεί το ευτυχές γεγονός. Η … επικοινωνιακή επιστήμη θα γνωρίσει ημέρας δόξας – και αποθέωσης του «Μεγάλου» φυσικά! Αλλά θα είναι για καλό σκοπό….

Ακυρα;

Α, και να μην το ξεχάσω. Μου λέγανε ότι ένας από τους φόβους που υπάρχουν στην Κουμουνδούρου, στις εσωκομματικές εκλογές είναι να εκδηλωθεί ένα ευάριθμο ποσοστό αμφισβήτησης. Πως; Με άκυρα ψηφοδέλτια που θα γράφουν το όνομα «Τσίπρας». Όταν μου το είπαν το αμφισβήτησα γιατί το θεώρησα υπερβολικό. Οι συνομιλητές μου όμως επέμειναν, δείχνοντας όμως – μία ανεξήγητη για μένα – βεβαιότητα! Λέτε;

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό