19 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Ο Αμερικανός διπλωμάτης Μπλίνκεν επισκέφθηκε το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ινδονησία, τη Μαλαισία και την Ταϊλάνδη

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν ταξίδεψε στη Βρετανία για μια συνάντηση της Ομάδας των Επτά υπουργών πριν επισκεφθεί την Ινδονησία, τη Μαλαισία και την Ταϊλάνδη .

Στη συνάντηση της G7 στο Λίβερπουλ, στις 10-12 Δεκεμβρίου, ο Μπλίνκεν μίλησε με τα μέλη της G7 και τις χώρες που συμμετέχουν ως προσκεκλημένοι, όπως η Αυστραλία, η Ινδία, η Δημοκρατία της Κορέας και μέλη της Ένωσης Εθνών Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN), δήλωσε το τμήμα.

Θέματα ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένης της συσσώρευσης ρωσικών δυνάμεων στα σύνορα της Ουκρανίας, των εμβολίων για τον COVID-19, των παγκόσμιων υποδομών και της ανάπτυξης στην περιοχή Ινδο-Ειρηνικού ήταν στην ημερήσια διάταξη της συζήτησης μεταξύ των εκπροσώπων των χωρών.

Από εκεί μετέβη στην Ινδονησία, τη Μαλαισία και την Ταϊλάνδη για να συζητήσει περιφερειακά ζητήματα, συμπεριλαμβανομένης της κατάστασης στη Μιανμάρ. Ο ισχυρός άνδρας των ΗΠΑ ολοκλήρωσε  το ταξίδι του με μια στάση στη Χονολουλού της Χαβάης, στις 17 Δεκεμβρίου για να συναντηθεί με τον διοικητή της INDOPACOM, ναύαρχο John Aquilino.

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google Newsκαι μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό