18.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Ο Αλεξανδρόπουλος πλήγωσε την… πρώην, ο Ιωαννίδης φρόντισε για την «μοιρασιά»

Ειδήσεις Ελλάδα

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός θα λύσουν τις διαφορές τους στον επαναληπτικό του «Γ. Καραϊσκάκης» (17/01, 21:00) και η πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας θα κριθεί στον Πειραιά. Ισόπαλο 1-1 αναδείχθηκε το ματς στη «Λεωφόρο», ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος σκόραρε απέναντι στην… πρώην του ομάδα, ο Φώτης Ιωαννίδης ισοφάρισε στο τελικό σκορ, ενώ έχασε μία σπουδαία ευκαιρία στις καθυστερήσεις.

Ο αργός ρυθμός, τα αμέτρητα λάθη και το γκολ ενός… παλιού γνώριμου

Το παιχνίδι ξεκίνησε με πολύ αργό ρυθμό, ελάχιστες φάσεις και πολλά λάθη εκατέρωθεν. Οι παίκτες των δύο ομάδων προσπαθούσαν να βρουν τα… πατήματά τους και να ζεσταθούν στον «παγωμένο» αγωνιστικό χώρο. Στο 28ο λεπτό, ο Ολυμπιακός έφτασε στο γκολ μετά από ωραία ενέργεια του Γιώργου Μασούρα, αλλά ο Γιάννης Κώτσιρας πρόλαβε τον Ομάρ Ρίτσαρντς και πέταξε την μπάλα έξω.

Ο Παναθηναϊκός κράτησε περισσότερο την μπάλα στα πόδια του, όμως δεν μπορούσε να βρει χώρους ανάμεσα στις γραμμές των Πειραιωτών. Κι ενώ το ματς φαινόταν πως θα οδηγούταν στην ανάπαυλα με το σκορ στο 0-0, «χτύπησε» ο Αλεξανδρόπουλος.

Από εκτέλεση κόρνερ του Ζοάο Καρβάλιο και αδυναμία απομάκρυνσης από την «πράσινη» άμυνα, ο πρώην ποδοσφαιριστής του «τριφυλλιού» βρήκε δίχτυα με γυριστό σουτ. Αξίζει να σημειωθεί πως σήκωσε τα χέρια του ψηλά και δεν πανηγύρισε το γκολ.

Ο Φατίχ Τερίμ… ανακάτεψε την τράπουλα

Ο Φατίχ Τερίμ αποφάσισε να πραγματοποιήσει δύο αλλαγές στην ανάπαυλα. Προσέθεσε ξανά στο παιχνίδι τον Άντραζ Σπόραρ δίπλα στον Ιωαννίδη, όπως έπραξε και στο ματς με τον Παναιτωλικό, ενώ ο Μαντσίνι πήρε τη θέση του Αϊτόρ. Και μάλιστα, ο Τούρκος τεχνικός αποφάσισε να… πειραματιστεί στο 61ο λεπτό!

Έβγαλε τον Ρούμπεν Πέρεθ, πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Γιώργο Βαγιαννίδη και έβαλε τον Γιάννη Κώτσιρα… «6άρι». Μόλις πέντε λεπτά αργότερα, από μία φάση που είχε την δική του… υπογραφή, ο Παναθηναϊκός κέρδισε κόρνερ. Ο Μαντσίνι εκτέλεσε και βρήκε τον Ιωαννίδη συστημένα στη μικρή περιοχή, ο οποίος νίκησε τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη για να ισοφαρίσει σε 1-1.

Από εκεί και πέρα, ο ρυθμός… ξαναέπεσε, αλλά ο Παναθηναϊκός είχε δύο σπουδαίες ευκαιρίες μετά το 90ο λεπτό να πάρει την νίκη και το προβάδισμα πρόκρισης. Αρχικά, ο Ιωαννίδης δεν κατάφερε να σκοράρει από πλεονεκτική θέση, ενώ εν συνεχεία ο Βέρμπιτς πλησίασε στο γκολ.

Ο Σλοβένος εξτρέμ, όμως, νικήθηκε από τον Πασχαλάκη και ο Ντόι απομάκρυνε την μπάλα πάνω στη γραμμή, με το 1-1 να είναι το τελικό αποτέλεσμα και η πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας να κρίνεται στον επαναληπτικό στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Αναλυτικά οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Παναθηναϊκός (Φ. Τερίμ): Λοντίγκιν, Μλαντένοβιτς, Γεντβάι, Αράο, Κώτσιρας, Πέρεθ (60′ Βαιαννίδης), Τσέριν, Μπερνάρ (46′ Σπόραρ), Αϊτόρ (46′ Βέρμπιτς), Τζούρισιτς (37′ Μαντσίνι), Ιωαννίδης

Ολυμπιακός (Κ. Καρβαλιάλ): Πασχαλάκης, Ορτέγκα (61′ Κίνι), Ντόι, Ρέτσος, Ροντινέι, Αλεξανδρόπουλος (Καμαρά 61′), Έσε, Ρίτσαρντς (55′ Ποντένσε), Καρβάλιο, Μασούρας (73′ Φορτούνης), Ναβάρο (73′ Γιόβετιτς).

Οι σπουδαιότερες στιγμές της αναμέτρησης:

-90+3′ Άλλη μία μεγάλη στιγμή για την ομάδα του Φατίχ Τερίμ, ο Πασχαλάκης νίκησε τον Βέρμπιτς σε τετ-α-τετ και στη συνέχεια ο Ντόι έδιωξε την μπάλα προτού εκείνη περάσει τη γραμμή.

-90′ Ο Φώτης Ιωαννίδης χάνει μία τεράστια ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό. Ο Έλληνας φορ επωφελήθηκε από τις κόντρες, η μπάλα του στρώθηκε σε πλεονεκτική θέση, αλλά το σουτ του πέρασε αρκετά άουτ.

-65′ Ο Παναθηναϊκός ισοφαρίζει σε 1-1 με τον Φώτη Ιωαννίδη. Από μία φάση που ξεκίνησε από το… «6άρι» Γιάννη Κώτσιρα, οι «πράσινοι» κέρδισαν κόρνερ. Ο Μαντσίνι έβγαλε μία υπέροχη σέντρα στη μικρή περιοχή και ο Έλληνας φορ έφερε το ματς στα ίσια.

-61′ Οι δύο ομάδες προχώρησαν σε νέες αλλαγές, αλλά ξεχωρίζει μία… συγκεκριμένη του Φατίχ Τερίμ. Ο Ρούμπεν Πέρεθ αντικαταστάθηκε από τον Γιώργο Βαγιαννίδη και ο Γιάννης Κώτσιρας παίζει σε ρόλο αμυντικού χαφ!

-53′ Πρώτη ευκαιρία ουσιαστικά για τον Παναθηναϊκό στο ματς. Από μία δουλεμένη φάση από εκτέλεση κόρνερ, ο Βέρμπιτς πάτησε περιοχή και σούταρε δυνατά, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

-46′ Το δεύτερο μέρος αρχίζει με τον Φατίχ Τερίμ να πραγματοποιεί δύο αλλαγές. Ο Άντραζ Σπόραρ και ο Βενιαμίν Βέρμπιτς πέρασαν στον αγωνιστικό χώρο, έναντι των Αϊτόρ και Μπερνάρ.

-Ημίχρονο Οι δύο ομάδες οδηγούνται στην ανάπαυλα με τους «ερυθρόλευκους» να προηγούνται με 1-0! Αξίζει να σημειωθεί πως ο Αλεξανδρόπουλος σήκωσε ψηλά τα χέρια του και δεν πανηγύρισε το γκολ που πέτυχε απέναντι στην πρώην του ομάδα.

-45′ Στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου, ο Ολυμπιακός ανοίγει το σκορ και κάνει το 1-0 στη «Λεωφόρο» με τον Σωτήρη Αλεξανδρόπουλο. Από εκτέλεση κόρνερ του Ζοάο Καρβάλιο, η άμυνα του Παναθηναϊκού ολιγώρησε και ένας πρώην παίκτης των «πρασίνων», με γυριστό σουτ από κοντά βρήκε δίχτυα.

-35′ Ο Φίλιπ Τζούρισιτς έπεσε στον αγωνιστικό χώρο και φαίνεται πως αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα και δεν μπορεί να συνεχίσει στο ματς. Ο Ντανιέλ Μαντσίνι παίρνει τη θέση του στο αριστερό άκρο της επίθεσης.

-28′ Ο Μασούρας αποτελεί τον πιο δραστήριο παίκτη των «ερυθρόλευκων» και με μία υπέροχη επαφή, απέφυγε τον Γουίλιαν Αράο και βγήκε στην αντεπίθεση. Επιχείρησε το παράλληλο γύρισμα στο πίσω δοκάρι, αλλά ο Κώτσιρας πρόλαβε τον Ρίτσαρντς και πέταξε την μπάλα σε πλάγιο.

-24′ Ο Γιώργος Μασούρας εκμεταλλεύτηκε το λανθασμένο γύρισμα του Γιάννη Κώτσιρα, πήρε την μπάλα και σούταρε, αλλά ο Λοντίγκιν μπλόκαρε εύκολα.

-15′ Συμπληρώσαμε ένα «τέταρτο» και το σκορ παραμένει στο 0-0, με τις δύο ομάδες να μην έχουν δημιουργήσει ακόμη καμία ευκαιρία. Ο ρυθμός είναι αρκετά χαμηλός, οι παίκτες ψάχνουν τα… πατήματά τους, ενώ ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος έχει δεχθεί κίτρινη κάρτα από το 10ο λεπτό, για μαρκάρισμα πάνω στον Ρούμπεν Πέρεθ.

-1′ Σέντρα στην αναμέτρηση! Το κρύο είναι… τσουχτερό, και οι περισσότεροι παίκτες φοράνε γάντια. Όσοι κάθονται στον πάγκο του Παναθηναϊκού είναι καλυμμένοι από κουβέρτες, ενώ ο Φατίχ Τερίμ φοράει ένα κασκόλ του «τριφυλλιού»!

– Οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων έχουν ολοκληρώσει την καθιερωμένη προθέρμανσή τους. Στο γήπεδο επικρατεί αρκετά… φιλικό κλίμα, με αρκετούς παίκτες να μιλάνε μεταξύ τους κατά την έξοδό τους στον αγωνιστικό χώρο. Ο Ρούμπεν Πέρεθ και ο Χουάνκαρ συνομιλούσαν με τον Κίνι, ενώ ο Άντραζ Σπόραρ τα… έλεγε με τον Κάρλος Καρβαλιάλ. Υπενθυμίζεται ότι ο Πορτογάλος τεχνικός ήταν μαζί με τον Σλοβένο στράικερ το 2021 στην Μπράγκα.

Eurokinissi

– Η αποστολή του Ολυμπιακού έφτασε χωρίς προβλήματα στο «Απόστολος Νικολαΐδης», υπό την συνοδεία αστυνομικής δύναμης. Το ίδιο ισχύει και για αυτήν του Παναθηναϊκού.

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός διασταυρώνουν τα ξίφη της για το πρώτο παιχνίδι της φάσης των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας και αμφότεροι αναζητούν τη νίκη, που θα τους δώσει ένα ισχυρό προβάδισμα πρόκρισης ενόψει του επαναληπτικού την επόμενη Τετάρτη (17/01, 21:00). Το flash.gr φυσικά δίνει το «παρών» και σας μεταφέρει παλμό και όλες τις εξελίξεις από το σπουδαίο αυτό ματς.

Ο Φατίχ Τερίμ αντιμετωπίζει στο πρώτο του ντέρμπι στην Ελλάδα την ομάδα του Κάρλος Καρβαλιάλ, η οποία σε τρία σερί παιχνίδια δεν έχει καταφέρει να… γευτεί τη χαρά της νίκης. Από την άλλη μεριά, ο Τούρκος τεχνικός έχει ξεκινήσει με ιδανικό τρόπο και έχει κάνει το 2/2 απέναντι σε ΠΑΣ Γιάννινα (03/01, 2-0) και Παναιτωλικό (07/01, 2-1).

Ο Τερίμ έχει επιλέξει να διατηρήσει τον Γιούρι Λοντίγκιν κάτω από τα δοκάρια, ενώ χρησιμοποιεί τον Γιώργο Κώτσιρα για πρώτη φορά. Ο Φώτης Ιωαννίδης προτιμήθηκε στην κορυφή της επίθεσης, παρά το γεγονός πως τα ματς είναι πολλά και αλλεπάλληλα.

Αρκετές αλλαγές παρουσιάζει και η σύνθεση του Κάρλος Καρβαλιάλ, αφού ο Ολυμπιακός έχει στον πάγκο τόσο τον Κώστα Φορτούνη, όσο και τον Ντανιέλ Ποντένσε. Ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος είναι βασικός απέναντι στην πρώην του ομάδα, ενώ ο Ανδρέας Ντόι παίρνει τη θέση του Τζούλιαν Μπιανκόνε στο κέντρο της άμυνας, συγκριτικά με το ματς απέναντι στην ΑΕΚ.

Ο Ζοάο Καρβάλιο παίζει «10άρι», ο Φραν Ναβάρο ξεκινάει ως η «αιχμή του δόρατος», με τον Ομάρ Ρίτσαρντς να παίρνει φανέλα βασικού για πρώτη φορά στον Ολυμπιακό και να αγωνίζεται στο αριστερό άκρο της επίθεσης, μπροστά από τον Ορτέγκα.

Για τον Παναθηναϊκό εκτός αποστολής έμεινε τελικά ο Μπαρτ Σένκεφελντ, ο οποίος κρίθηκε πως δεν είναι έτοιμος να αγωνιστεί, ενώ το ίδιο ισχύει και με την περίπτωση του Δημήτρη Λημνιού. Ο Τερίμ δεν έχει επίσης στη διάθεσή του και τους τραυματίες Σεμπαστιάν Παλάσιος, Χόρντουρ Μάγκνουσον και Έρικ Πάλμερ-Μπράουν. Εκτός τελικής 20άδας, έμειναν επίσης οι Ζέκα και Αλεξάντερ Γερεμέγιεφ.

Από την άλλη μεριά, ο Ολυμπιακός δεν αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, με τον Αγιούμπ Ελ Κααμπί να απουσιάζει φυσικά, λόγω των υποχρεώσεων του με το Μαρόκο στο Copa Africa. Ο Στέφαν Γιόβετιτς έλαβε μέρος στην προπόνηση της Δευτέρας (08/01) και είναι εντός των πλάνων του Καρβαλιάλ, ενώ οι Γιουσέφ Ελ Αραμπί και Πεπ Μπιέλ κρίθηκαν ανέτοιμοι.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό