19.4 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Ο Έλληνας που πήρε βραβείο Grammy με τον γιο του Μπομπ Μάρλεϊ

Ειδήσεις Ελλάδα

Ελληνικό χρώμα στα φετινά Grammy: Το «Colors Of Royal» των Julian Marley και του παραγωγού του Alexx Antaeus αναδείχθηκε ως καλύτερο reggae άλμπουμ στα φετινά βραβεία Grammy.

Ταυτόχρονα, το «Colors Of Royal» του γιου του «βασιλιά» της ρέγκε Μπομπ Μάρλεϊ και του Έλληνα μουσικού καλλιτέχνη και παραγωγού μπήκε στην πρώτη δεκάδα του Reggae iTunes chart. Μάλιστα, το άλμπουμ σκαρφάλωσε στο Νο 6, μετά την «πρωτιά» ως καλύτερο ρέγκε άλμπουμ στα φετινά Grammy.

Να σημειωθεί ότι αυτό είναι το πρώτο project του Antaeus που φτάνει σε αυτό το ορόσημο. Ο Alexx Antaeus γεννήθηκε στην Ελλάδα και πέρασε τα εφηβικά του χρόνια στη χώρα μας μέχρι την ηλικία των 17 ετών όταν μετανάστευσε στις Ηνωμένες Πολιτείες μαζί με την οικογένειά του.

Το 1986 αποφοίτησε από το California State University με πτυχίο Bachelor of Science στη Μουσική Βιομηχανία. Κατά τη διάρκεια του Winter Music Conference του 1992, ο Antaeus πήρε το βραβείο «Best Disc-Jockey in Los Angeles».

Εκείνη τη χρονιά έγινε επίσης μέλος με δικαίωμα ψήφου της Εθνικής Ακαδημίας Τεχνών και Επιστημών Ηχογράφησης, του οργανισμού που οργανώνει τα βραβεία Grammy. Ο Ανταίος έχει ηχογραφήσει ή έχει κάνει το remixing ή την παραγωγή σε άλμπουμ πολύ διάσημων καλλιτεχνών και συγκροτημάτων ενώ έχει κυκλοφορήσει και προσωπικά άλμπουμ όπως το Byzantine Medination, World Prayer και Zero4.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό