21.3 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Ο Άρης «λύγισε» την ΑΕΚ στα πέναλτι με ήρωα τον Κουέστα και… βλέπει τελικό

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Άρης με ήρωα τον Χούλιαν Κουέστα επικράτησε στη ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι με 4-2 της ΑΕΚ και ονειρεύεται να βρεθεί στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας! Ο Ισπανός τερματοφύλακας έπιασε τις εκτελέσεις των Βίντα και Πόνσε και χάρισε το «εισιτήριο» στα προημιτελικά στους Θεσσαλονικείς.

Εκεί, η ομάδα του Άκη Μάντζιου θα αντιμετωπίσει τον νικητή της αναμέτρησης ανάμεσα στον Λεβαδειακό και τη Νίκη Βόλου, ενώ εν συνεχεία, εφόσον προκριθεί, θα βρει στον «δρόμο» της για τον τελικό είτε τον ΟΦΗ, είτε τον Παναιτωλικό!

Το ματς

Η ΑΕΚ θέλησε να βρει γκολ από νωρίς, με τον Άρη να στοχεύει να εκμεταλλευτεί τους κενούς χώρους στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας. Ο Ντομαγκόι Βίντα βρήκε δίχτυα στο 11ο λεπτό, αλλά το γκολ του ακυρώθηκε μετά από υπόδειξη του VAR για οφσάιντ.

Το ίδιο ίσχυσε και μερικά λεπτά αργότερα, με τον Λορέν Μορόν να σκοράρει, όμως ο Ισπανός επιθετικός ξεκίνησε από αντικανονική θέση.

Ο Βίντα φαίνεται πως το πήρε… προσωπικά που το γκολ που πέτυχε δεν μέτρησε και επιχείρησε να το επαναλάβει άλλες δύο φορές. Αφενός στο 32′ ο Χούλιαν Κουέστα του είπε «όχι» με τα πόδια, ενώ αφετέρου στο αμέσως επόμενο λεπτό το δυνατό σουτ του πέρασε λίγο άουτ.

Ο Γιάκουμπ Μπράμπετς αποχώρησε ως αναγκαστική αλλαγή στο 39ο λεπτό, η απουσία του ήταν εμφανής στα πρώτα αυτά λεπτά και η ΑΕΚ βρήκε το γκολ που αναζητούσε στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου (45+’1). Μετά από ολιγωρία στην άμυνα του Άρη, η μπάλα έφτασε στον Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς και ο Σέρβος μέσος με ένα γυριστό σουτ έκανε το 1-0 για την «Ένωση».

Νεύρα, κούραση και… διαμαρτυρίες

Ο ρυθμός έπεσε στο δεύτερο μέρος και αμφότερες οι ομάδες είχαν λιγότερες ευκαιρίες για να βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα. Η νευρικότητα, η κούραση και το… άγχος άρχισε να «κυριαρχεί», με τους Θεσσαλονικείς, πάντως, να βρίσκουν γκολ ισοφάρισης στο 58ο λεπτό. Από την ωραία εκτέλεση φάουλ του Σάπι Σουλεϊμάνοφ, ο Μορόν πήρε την κεφαλιά, «κάρφωσε» τον Γιώργο Αθανασιάδη και έφερε το ματς στα ίσια (1-1, 2-2 συνολικό σκορ).

Ο Νορντίν Άμραμπατ είχε μία καλή ευκαιρία στο 82′ να βάλει μπροστά την ΑΕΚ, ο Σουλεϊμάνοφ ζήτησε πέναλτι σε διεκδίκησε με τον Σταύρο Πήλιο στο 85′, σε φάση που ο Αθανασιάδης πραγματοποίησε σημαντική επέμβαση και, κάπως έτσι, το ματς οδηγήθηκε στην παράταση.

Η κατοχή στο επιπλέον 30λεπτο υπέρ της ΑΕΚ, οι φάσεις… δυσεύρετες και οι μόλις τέσσερις τελικές προσπάθειες που κατέγραψε η στατιστική, αναδεικνύει πως οι παίκτες των δύο ομάδων είχαν ξεμείνει από δυνάμεις. Η «Ένωση» ζήτησε πέναλτι σε χέρι του Λίντσεϊ Κόουλ στο 105ο λεπτό, αλλά ο διαιτητής έδειξε πως δεν υπάρχει παράβαση και το ματς οδηγήθηκε στη διαδικασία των πέναλτι.

Εκεί, ο Κουέστα έπιασε τις εκτελέσεις των Βίντα και Πόνσε και, παρά το γεγονός πως ο Φετφατζίδης αστόχησε, ο Βερστράτε στην καθοριστική εκτέλεση βρήκε δίχτυα και χάρισε την πρόκριση στον Άρη με 4-2.

Η σειρά των πέναλτι:

Φαμπιάνο, 1-0

Βίντα – Επέμβαση Κουέστα, 1-0

Μορόν, 2-0

Φαν Βέερτ, 2-1

Φετφατζίδης – Άστοχο Πέναλτι, 2-1

Πόνσε – Επέμβαση Κουέστα, 2-1

Νταρίντα, 3-1

Πινέδα, 3-2

Βερστράτε, 4-2

Αναλυτικά οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Άρης (Α. Μάντζιος): Κουέστα, Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς (39′ Ρόουζ), Μοντόγια (106′ Φεράρι), Τζούρασεκ (90+1′ Βερστράτε), Ντουκουρέ (53′ Ζαμόρα), Νταρίντα, Σουλεϊμάνοφ, Σαβέριο (53′ Φετφατζίδης), Μορόν.

ΑΕΚ (Μ. Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Ρότα (73′ Αραούχο), Μήτογλου, Βίντα, Σιντιμπέ (62′ Πήλιος), Γιόνσον, Άμραμπατ (83′ Πισάρο), Πινέδα, Γκατσίνοβιτς (106′ Φαν Βέερτ), Μάνταλος (83′ Φερνάντες), Τσούμπερ (73′ Πόνσε).

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό