18.2 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Ο Άρης έβαλε πλώρη για τελικό με «ήρωα» Βέλεθ

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Άρης ήταν ο μεγάλος νικητής του πρώτου ημιτελικού, απέναντι στον Παναιτωλικό, με «χρυσό» σκόρερ τον Βέλεθ (1-0). Πλέον οι Θεσσαλονικείς είναι με το ένα πόδι στον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου. Το γήπεδο είχε και πάλι κόσμο, αφού εξέτισε η ποινή των δύο μηνών, που είχε επιβληθεί απ’ τη κυβέρνηση και περίπου 4.500 φίλαθλοι της ομάδας του Αγρινίου ήταν στις κερκίδες, δημιουργώντας «καυτή» ατμόσφαιρα.

Ο Παναιτωλικός μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι. Είχε ένα δεκάλεπτο «φωτιά», στο οποίο βρήκε απέναντί του τον Κουέστα, ο οποίος ήταν καθοριστικός για τους φιλοξενούμενους. Με κύριο εκφραστή επιθετικά τον Σενγκέλια, η ομάδα του Γιάννη Πετράκη έλεγχε το μεγαλύτερο μέρος του πρώτου ημιχρόνου και έχασε μεγάλες ευκαιρίες να προηγηθεί. Η μεγαλύτερη ήρθε στο 14′, όταν και ο Ισπανός κίπερ αρνήθηκε δις στον Τορεχόν το γκολ, με ισάριθμες, συνεχόμενες, επεμβάσεις.

Ο Άρης άρχισε να γίνεται απειλητικός στο δεύτερο μισό του ημιχρόνου, αφού έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Μπράμπετς στο 30′, όταν αφύλακτος ο Τσέχος έστειλε την μπάλα άουτ και στο 41′ με τον Τσάβες να πραγματοποιεί την πρώτη του μεγάλη επέμβαση με τη φανέλα του Παναιτωλικού, απέναντι στο Σαβέριο.

Στο δεύτερο μέρος οι Θεσσαλονικείς είχαν τα ηνία. Μόλις στα πρώτα τρία λεπτά, απ’ την έναρξη, Μπράμπετς και Σουλεϊμάνοφ απείλησαν την εστία των γηπεδούχων. Στο 64′ ο Μάνου Γκαρθία θα περάσει μία σέντρα στη μικρή περιοχή, όπου ο καλύτερος παίκτης του Άρη, Φραν Βέλεθ, με καρφωτή κεφαλιά άνοιξε το σκορ. Δίκαιη έκβαση στον αγώνα, αφού η ομάδα του Άκη Μάντζιου ήταν πιο συγκεντρωμένη στο δεύτερο ημίχρονο και κατάφερε να περιορίσει τους γηπεδούχους.

Στο 94′ ο Χάρης Μαυρίας είδε την κόκκινη κάρτα απ’ το διαιτητή της αναμέτρησης, Διαμαντόπουλο, αλλά με την παρέμβαση του VAR, αναιρέθηκε. Το παιχνίδι, μετά το γκολ, δεν είχε να προσφέρει κάτι αξιόλογο, όντας σε χαμηλότερο ρυθμό, απ’ ότι το πρώτο κι έτσι ο Άρης έφυγε με το μεγάλο διπλό, που τον φέρνει με το ένα πόδι στον τελικό του Κυπέλλου. Ο επαναληπτικός έχει οριστεί για τις 6 Μαρτίου.

Ενδεκάδες:Παναιτωλικός ( Γιάννης Πετράκης 3-5-2): Τσάβες-Μαλής,Στάγιτς,Ντουάρτε-Λιάβας,Τορεχόν,Τσινγκάρας,Χατζηθεοδωρίδης,Χουάνπι-Σενγκέλια,Ζοάο Πέδρο)Άρης (Άκης Μάντζιος 4-2-3-1): Κουέστα-Μοντόγια,Βέλεθ,Μπράμπετς,Οντουμπάτζο-Βερστράτε,Νταρίντα-Μάνου Γκαρθία,Σουλεϊμάνοφ,Σαβέριο-Μορόν

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό