18.9 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Ο Άξονας της Αντίστασης «ξυπνά»- Οι Χούθι μπαίνουν στη μάχη της Μέσης Ανατολής

Ειδήσεις Ελλάδα

Οι δηλώσεις του στρατιωτικού εκπροσώπου των Χούθι, Γιαχία Σαρί, ότι η ομάδα του έχει εκτοξεύσει “μεγάλο αριθμό” βαλλιστικών πυραύλων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών, προς το Ισραήλ επιβεβαιώνουν ότι το εύρος της σύγκρουσης Ισραήλ-Χαμάς διευρύνεται, γεγονός που προκαλεί αναστάτωση σε κράτη όπως η Σαουδική Αραβία, τον μεγαλύτερο εξαγωγέα πετρελαίου παγκοσμίως.

Ο  Σαρί, μάλιστα προανήγγειλε ότι θα υπάρξουν και άλλες τέτοιες επιθέσεις “για να βοηθήσουν τους Παλαιστίνιους να νικήσουν”.

Οι Χούθι ανήκουν σε μια φυλή από τη βορειοδυτική επαρχία Σαάντα της Υεμένης και είναι οπαδοί του σιιτικού Ισλάμ, στον οποίο εκτιμάται ότι ανήκει το 25% του πληθυσμού της χώρας.

Οι Χούθι, που από το 2014 κατέλαβαν με επιτυχία τον έλεγχο της πρωτεύουσας Σαναά, ξεκινώντας έναν εμφύλιο πόλεμο που συνεχίζεται μέχρι σήμερα, αποτελούν ισχυρό τμήμα του “Άξονα της Αντίστασης”, ο οποίος αντιτίθεται στο Ισραήλ και τις Ηνωμένες Πολιτείες και πραγματοποιεί επιθέσεις σε ολόκληρη την περιοχή από τις 7 Οκτωβρίου.

Yemeni Army Spokesman Yahya Saree:

“We, out of a sense of religious, moral, humanitarian and national responsibility, and in response to the demands of our Yemeni people and the demands of free peoples, and to proe relief to our oppressed people in Gaza, considered it… pic.twitter.com/NBKKQDgE6k

— روني الدنماركي (@Aldanmarki) October 31, 2023

Σύνθημά τους είναι “Θάνατος στην Αμερική, θάνατος στο Ισραήλ, κατάρα στους Εβραίους και νίκη στο Ισλάμ”.

Κατά καιρούς έχουν  κάνει επίδειξη των δυνάμεών τους σε πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη,  με επιθέσεις εναντίον της Σαουδικής Αραβίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Τα δύο κράτη κατηγορούν το Ιράν ότι εξοπλίζει, εκπαιδεύει και χρηματοδοτεί τους Χούθι. Η ομάδα ωστόσο αρνείται ότι είναι εντολοδόχος του Ιράν και λέει ότι αναπτύσσει τα δικά της όπλα.

«Kανένα μέρος δεν θα είναι ασφαλές από τις συνέπειες

Παρότι, το Ιράν έχει κάνει δηλώσεις ότι δεν επιθυμεί την εξάπλωση του πολέμου ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμιραμπντολαχιάν ανέφερε σήμερα ότι οι σύμμαχοι της Τεχεράνης θα μπορούσαν να δράσουν περαιτέρω.

Αντάρτες Χούθι: Έχουμε επιτεθεί 3 φορές στο Ισραήλ- Έρχονται και άλλες επιθέσεις

“Οι ομάδες αντίστασης δεν θα παραμείνουν σιωπηλές μπροστά στα εγκλήματα του σιωνιστικού καθεστώτος και την πλήρη υποστήριξή του από τις ΗΠΑ”, δήλωσε. “Αν η κατάσταση ξεφύγει από τον έλεγχο, κανένα μέρος δεν θα είναι ασφαλές από τις συνέπειες”, δήλωσε σε συνάντηση με τον εμίρη του Κατάρ, όπως μετέδωσαν τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Σημειώνοντας ότι οι πύραυλοι και τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη των Χούθι καταρρίφθηκαν κατά τη διάρκεια των τελευταίων εχθροπραξιών, ο Μοχανάντ Χάγκε Αλί του Κέντρου Μέσης Ανατολής Carnegie είπε ότι προς το παρόν οι επιθέσεις τους «αποτελούν περισσότερο μηνύματα, παρά πραγματική στρατιωτική απειλή».

«Ο κίνδυνος για το Ισραήλ είναι να υπάρξει μια πλήρης εμπλοκή, με πολλαπλές εκτοξεύσεις πυραύλων από όλες τις κατευθύνσεις που θα μπορούσαν να  συντρίψουν την αεροπορική άμυνα», είπε.



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό