22.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Ο άνθρωπος που κατάφερε να τρέξει όλη την Αφρική σε 352 ημέρες είναι γεγονός

Ειδήσεις Ελλάδα

Είναι γεγονός! Ο πρώτος άνθρωπος που καταφέρνει να κάνει όλο το γύρο της Αφρικής σε 352 ημέρες. Ο άντρας που ακούει στο όνομα Russ Cook θα μείνει στην ιστορία για πολλά χρόνια. Ο Βρετανός, κατάφερε το… ακατόρθωτο και έτρεξε όλο το μήκος της Αφρικής σε διάστημα σχεδόν ένα χρόνου.

Η διαδικασία, ολοκληρώθηκε την Κυριακή (07/04) και μέτρησε 10.100 μίλια σε όλη την διαδρομή του, η οποία ξεκίνησε από το Ακρωτήριο Agulhas στη Νότια Αφρική έως το Ras Angela στην Τυνησία. Από το νοτιότερο σημείο της ηπείρου, έως το πιο νότιο!

Μιλάμε για ένα πραγματικά τρελό ταξίδι. Από το να διασχίσει κάποιος ολόκληρη την Αφρική συμπεριλαμβανομένου τις 16 χώρες που μεσολαβούν, έως ακόμη και το να καταφέρει να επιβιώσει μέσα στις άσχημες συνθήκες και τις κακουχίες που επικρατούν εκεί για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ήταν ένα κατόρθωμα σαν να είχε καταφέρει να τρέξει 385 μαραθωνίους, και το να βγεις αλώβητος από τους ένοπλους ληστές, τις τροφικές δηλητηριάσεις και κάθε κίνδυνο που ελλοχεύει το καθιστά πραγματικά παραπάνω από εντυπωσιακό. Πόσο μάλλον αν υπολογίσουμε και το να βρίσκεσαι τόσο καιρό στην ύπαιθρο, ενώ καταφέρνεις να ξεπεράσεις και τυχόν προβλήματα που μπορεί να προκύψουν με την βίζα σου!

Ο ίδιος μετά το πέρας της γραμμής τερματισμού, έπεσε στην αγκαλιά των χιλιάδων φίλων και θαυμαστών που τον περίμεναν εκεί καθώς διέσχιζε τη γραμμή στο βορειότερο σημείο της Τυνησίας. Όταν κατάφερε να τερματίσει έτρεξε στην παραλία για να δροσιστεί, ενώ χαρακτηριστικά παραδέχτηκε: «Είμαι λίγο κουρασμένος, είμαι λίγο κουρασμένος».

Η φοβερή ιστορία του δρομέα 

reuters

Ο Cook όπως ο ίδιος μαρτυρά ήταν παλιότερα παχύσαρκος και η εξάρτησή του με το φαγητό ήταν τεράστια. Ακόμη το αλκοόλ είχε κύριο λόγο στην ζωή του όπως παραδέχεται ενώ και ο τζόγος ήταν από τις μεγάλες του… αγάπες. Ξεκίνησε να τρέχει σε ημιμαραθώνιο από τα 21 του, ενώ κατά την διάρκεια της εν λόγω διαδρομής ήταν πεπεισμένος ότι θα κατάφερνε να την τερματίσει σε λιγότερες ημέρες, στις 240 αλλά τα προβλήματα που συνάντησε το κατέστησαν αδύνατο προσθέτοντας ακόμη 100 ημέρες στην μεγαλειώδη κούρσα του.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό