20.6 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Ο άγνωστος διάλογος Ιερώνυμου – Μητσοτάκη για τα ομόφυλα ζευγάρια

Ειδήσεις Ελλάδα

Μετά από 5 ώρες ολοκληρώθηκε η έκτακτη συνεδρίαση της Ιεραρχίας όπου διατυπώθηκε με τον πιο επίσημο τρόπο η αντίθεση της εκκλησίας στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο για τον γάμο των ομοφύλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία. 

Σύμφωνα με πληροφορίες τόσο τις προηγούμενες ημέρες όσο και στην ιεραρχία μητροπολίτες καταλόγισαν στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ότι απέκρυψε την πρόσφατη συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στις 8 Ιανουαρίου που έγινε στην Αρχιεπισκοπή χωρίς να ενημερωθούν οι Συνοδικοί Ιεράρχες.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος θέλοντας να διαλύσει κάθε σύννεφο μιλώντας στην ιεραρχία έδωσε στη δημοσιότητα την επιστολή που απέστειλε στον πρωθυπουργό στις 29 Δεκεμβρίου ζητώντας συνάντηση. Σύμφωνα με αυτήν, ζήτησε συνάντηση με τον κ. Μητσοτάκη για θέματα που αφορούν την εκκλησιαστική περιφέρεια του και δεν τέθηκε το θέμα των ομόφυλων ζευγαριών από τον ίδιον.

Όπως αναφέρει η επιστολή: 

Όπως αναφέρεται στην επιστολή: «Εξοχώτατε κ. Πρωθυπουργέ, θα ήθελα και πάλι να σας ευχηθώ χρόνια πολλά για τις γιορτές των ημερών και πολλή δύναμη και αντοχή στην αντιμετώπιση των πολλών προβλημάτων της εποχής μας και της χώρας μας.

Προ ολίγων ημερών συναντήθηκαν με τα ηγουμενοσυμβούλια των μοναστηριών της επαρχίας μου ( Ι. Μ Πετράκη, Ι. Μ Πεντέλης). Το θέμα μας επικεντρώθηκε στην οικονομική κατάσταση της εποχής μας και την αναζήτηση τρόπων οικονομικής συμαπραστάσεως στην οικογένεια απο μέρους των μοναστηριών που δύναται να συμπαρασταθούν.

Τρία είναι τα σημεία στα οποία σταθήκαμε περισσότερο. α)Φοιτητική στέγη, Β) Το πρόβλημα της υπογεννητικότητας, Γ) Στέγη για τα νέα ζευγάρια.

Επι τούτων των θεμάτων έχουμε προτάσεις. Θα ήθελα κατα αρχήν να συζητήσουμε επ΄αυτών. Αν κάπου καταλήξουμε να δώσουμε συγκεκριμένες οδηγίες και κατευθύνσεις. 

Όταν θα έχετε ολίγον χρόνο και νομίζετε, ότι μπορούμε να προχωρήσουμε περιμένων την πρόσκλησιν σας».

Όπως ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος στους μητροπολίτες, ο Πρωθυπουργός τον επισκέφθηκε στην Αρχιεπισκοπή στις 8 Ιανουαρίου και κατέληξαν στο πρόσωπο που θα αναλάβει να συντονίσει τη συνεργασία πολιτείας -Αρχιεπισκοπής στο αναπτυξιακό πρόγραμμα για εύρεση στέγης σε φοιτητές και νέα ζευγάρια  αλλά και την αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας.

Σύμφωνα με τον κ. Ιερώνυμο, όταν ολοκληρώθηκε αυτή η συζήτηση ο κ. Μητσοτάκης τον ενημέρωσε για τις προθέσεις του να φέρει σχέδιο νόμου που θα αφορά στον πολιτικό γάμο για τα ομόφυλα ζευγάρια, ο οποίος θα αποκλείει την τεκνοθεσία απο παρένθετη μητέρα και θα αποβλέπει μόνο στην υιοθεσία παιδιών.

Όπως είπε η απάντηση του ήταν: «Το ζήτημα αυτό δεν είναι θέμα ενός προσώπου, ακόμη και του Αρχιεπισκόπου, αλλά πρόταση και απόφαση όλης της ιεραρχίας.»

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό