18.2 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Ούριος άνεμος, αν η παρέμβασή του είναι σαν του συνεδρίου

Ειδήσεις Ελλάδα

Εξαιρετικά δηκτικό υπήρξε το σχόλιο του Κυριάκου Πιερρακάκη προς τον Αλέξη Τσίπρα, επ’ αφορμή της ανάρτησης του πρώην πρωθυπουργού κατά του νομοσχεδίου για τα μη κρατικά πανεπιστήμια.

«Θέλω να δηλώσω την ανακούφισή μου για τη δήλωση του κυρίου Τσίπρα. Εάν έχει τη μοίρα της παλαιότερης παρέμβασής του πριν από το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, τότε ούριος άνεμος στα πανιά μας…», όπως σχολίασε με νόημα ο υπουργός Παιδείας.

Ο ίδιος σήκωσε το γάντι που του είχε πετάξει νωρίτερα ο Νίκος Ανδρουλάκης ο οποίος είχε αναφέρει πως «εκείνοι που κάποτε ήταν δικοί μας, τώρα διαγκωνίζονται για το ποιος είναι το γενιτσαρικό τάγμα».

«Επειδή ακούγονται διάφορα εις βάρος μου περί σουλτάνων και γενίτσαρων. Πάγια τακτική των σουλτάνων είναι η πειθαρχία. Η άσκηση κομματικής πειθαρχίας του Νίκου Ανδρουλάκη για να συγκρατήσει την εσωκομματική διαφωνία είναι η χαρακτηριστικότερη όλων… », όπως σημείωσε ο υπουργός Παιδείας, στηλιτεύοντας την καταψήφιση του νομοσχεδίου από το ΠΑΣΟΚ, παρά τις εσωκομματικές ενστάσεις.

Τη στάση της αντιπολίτευσης επέκρινε και ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, χαρακτηρίζοντάς την «ξεπερασμένη» και «ξεχασμένη από τη ζωή» και παρομοιάζοντάς την με τον… σουρεαλιστή ζωγράφο Σαλβαντόρ Νταλί. Στρέφοντας τα βέλη του και προς τον Νίκο Παππά, με φόντο την υπόθεση Novartis, ο Μάκης Βορίδης επεσήμανε πως «δεν υπάρχει άλλος υπουργός στην αίθουσα που να έχει ποινική καταδίκη για τα καθήκοντα του. Που μας σηκώνετε και το χέρι! Που μας μιλάτε για το κράτος δικαίου μετά τις δηλώσεις Τσίπρα περί αστοχίας. Η αστοχία ποια ήταν; Ότι δεν πέτυχε η σκευωρία; Αιδώς Αργείοι!», ανέφερε ο υπουργός, προκαλώντας την αντίδραση του Νίκου Παππά και των υπολοίπων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό