19 C
Athens
Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

Οφειλές 3 δισ. δολαρίων στους 50 μεγαλύτερους πιστωτές της

Ειδήσεις Ελλάδα

Η χρεοκοπημένη FTX οφείλει περίπου 3,1 δισεκατομμύρια δολάρια στους 50 μεγαλύτερους πιστωτές της, σύμφωνα με δικαστικό έγγραφο που είδε το Γαλλικό Πρακτορείο την Κυριακή.

Τα ποσά που οφείλονται σε αυτούς τους πιστωτές (που δεν κατονομάζονται) κυμαίνονται από 21 έως 226 εκατομμύρια δολάρια.

Ιδρυθείσα το 2019 από τον Sam Bankman-Fried, η FTX είχε γίνει γρήγορα μια από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες στον κλάδο και θεωρήθηκε μια από τις πιο αξιόπιστες. Όμως κατέρρευσε στις αρχές Νοεμβρίου μέσα σε λίγες μέρες μετά τις φήμες για την εύθραυστη οικονομική της κατάσταση.

Ο όμιλος ανακοίνωσε την πτώχευση στις 11 Νοεμβρίου καθώς και την παραίτηση του επικεφαλής. Το πρόσωπο που τον αντικατέστησε, ο John Ray III, δήλωσε το Σάββατο ότι είχε ξεκινήσει μια στρατηγική αναθεώρηση των περιουσιακών στοιχείων του ομίλου και των πολυάριθμων θυγατρικών του προκειμένου να αποφασίσει τι θα πουλήσει ή τι θα αναδιοργανώσει.

Ο Sam Bankman-Fried κατέθεσε στις 11 Νοεμβρίου αίτηση για υπαγωγή στο άρθρο 11 του πτωχευτικού κώδικα για την crypto αυτοκρατορία του. Η κήρυξη χρεοκοπίας αφορά το παγκόσμιο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων FTX.com, την αμερικανική πλατφόρμα συναλλαγών FTX US και την επενδυτική εταιρεία Alameda Research.

Βάσει του αμερικανικού πτωχευτικού κώδικα, όταν μία εταιρεία υπάγεται στο άρθρο 11 παραμένει σε λειτουργία όσο προωθείται ένα δραστικό σχέδιο αναδιάρθρωσης με στόχο να αποπληρωθούν  οι πιστωτές της.

: Le Figaro

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό