21 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ουκρανία: Ρωσικό πλήγμα στη Ντνίπρο – 7 τραυματίες

Ειδήσεις Ελλάδα

Ρωσικό πλήγμα στην πόλη Ντνίπρο της Ουκρανίας σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης 24/8, με αποτέλεσμα επτά άνθρωποι να τραυματιστούν, σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση του επικεφαλής της περιφέρειας Ντνιπροπετρόφσκ, Σερχίι Λισάκ.

Τραυματίες είναι τρεις άνδρες και τέσσερις γυναίκες, όπως διευκρίνισε.

«Πλήγμα. Υπάρχουν τραυματίες. Θα ακολουθήσουν περισσότερες πληροφορίες», ανέφερε νωρίτερα  ο κ. Λισάκ μέσω Telegram.

Ουκρανία: Καταστρέψαμε δυο στρατηγικά βομβαρδιστικά της Ρωσίας

Ο επικεφαλής της ουκρανικής υπηρεσίας πληροφοριών, ο Κιρίλο Μπούντανοφ, δήλωσε χθες Τετάρτη ότι στις πρόσφατες επιθέσεις με UAVs σε ρωσικά αεροδρόμια καταστράφηκαν δυο στρατηγικά βομβαρδιστικά Τουπόλεφ Tu-22M (κωδικός NATO: Backfire) και υπέστησαν ζημιές άλλα τουλάχιστον δυο.

«Δύο καταστράφηκαν, αλλά δύο υπέστησαν ζημιές. Τα δύο δεν μπορούν να επισκευαστούν», είπε ο κ. Μπούντανοφ κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στην ουκρανική υπηρεσία του Radio Free Europe/Radio Liberty, μέσου ενημέρωσης που χρηματοδοτείται από το αμερικανικό κράτος.

Εκτίμησε πως μπορεί επίσης να χτυπήθηκε πέμπτο ρωσικό στρατηγικό βομβαρδιστικό.

Ρώσοι αξιωματούχοι ανέφεραν πως καταγράφτηκαν επιθέσεις τηλεκατευθυνόμενων μη επανδρωμένων αεροσκαφών της Ουκρανίας το Σάββατο στο Σόλτσι, στην περιφέρεια Νόβγκαραντ, το Σάββατο και στο Σάικοφσκα, στην περιφέρεια Καλούγκα, τη Δευτέρα, προσθέτοντας πως στρατιωτικό αεροσκάφος υπέστη ζημιά στην πρώτη επίθεση.

Προχθές Τρίτη, η στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών της Βρετανίας εκτίμησε πως η Ρωσία πιθανόν έχασε βομβαρδιστικό Tu-22M3 στην επίθεση στο Σόλτσι. Πρόκειται για υπερηχητικό βομβαρδιστικό με μεγάλη ακτίνα δράσης και τη δυνατότητα να φέρει πυρηνικά όπλα.

Σύμφωνα με τον κ. Μπούντανοφ, η υπηρεσία του βρίσκεται σε επαφή με αυτούς που επιτέθηκαν στα αεροδρόμια στη Ρωσία. «Πρόκειται για ανθρώπους που εκτέλεσαν συγκεκριμένα καθήκοντα στη ρωσική επικράτεια», διαβεβαίωσε.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό